Gorenjska
3149 ogledov

Padel je rekord!

Nejc Fon/Mediaspeed
V Kranju so zaključili dobrodelno akcijo V Kranju dobro v srcu mislimo, v kateri so letos zbrali rekordni znesek.

Dobrodelna akcija V Kranju dobro v srcu mislimo je bila že četrto leto zapored. Potekala je pod okriljem Zavoda za turizem in kulturo Kranj v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Kranj in Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Tokrat so za družine in posameznike v stiski zbrali rekordnih 31.500 evrov. Sama akcija vsa leta poteka na pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca. »Ta projekt je dober primer, kako lahko skupaj z roko v roki delamo spremembe na bolje in pomagamo. Hvaležen sem, da se nam pri tem pridružujejo podjetja in občani. Verjamem in upam, da bomo družinam in posameznikom nekoliko olajšali zahtevne življenjske razmere,« je ob koncu akcije povedal župan.

Samo dobrodelno akcijo so ob donacijah občank in občanov podprli še številni drugi donatorji. Tako so učenci in učenke OŠ Orehek Kranj, OŠ Predoslje in OŠ Helene Puhar sredstva zbirali s svojimi izdelki na dobrodelnem bazarju, potekala je decembrska dobrodelna kuhinja, na kateri je stregel tudi kranjski župan. Dobrodelna sredstva so zbrali še nogometaši in gledalci na dobrodelnem turnirju v malem nogometu Kranj Winter Cup 2022 ter organizatorji dobrodelnega koncerta v KluBaru.

Akcijo so podprla tudi nekatera podjetja. Tudi letos je tako k akciji pristopila Gorenjska banka d.d., Kranj. Dobrodelni akciji je namenila donacijska sredstva, svoje komitente pa je tudi pozvala, naj kovance hrvaških kun, ki jih ni bilo mogoče zamenjati, namenijo finančno šibkim družinam. Zbralo se je nekaj več kot 1000 evrov. Velikodušno so dobrodelno akcijo podprli tudi Comita d.d., Porenta Trade d.o.o., Arriva d.o.o., Komunala Kranj d.o.o., Sportygo d.o.o., Kron Telekom d.o.o., Fraport Slovenija d.o.o., K&Z d.o.o. in drugi.

V dobrodelni akciji V Kranju dobro v srcu mislimo je bilo za družine in posameznike v stiski v štirih letih tako zbranih že več kot 98.000 evrov. Družine in posameznike, med katere bodo razdelili zbrane prostovoljne prispevke, so izbrali na podlagi predlogov OŠ Matije Čopa, OŠ Helene Puhar, OŠ Predoslje, OŠ Orehek Kranj, OŠ Stražišče, OŠ Franceta Prešerna Kranj, OŠ Jakoba Aljaža in Centra za socialno delo Gorenjska, enota Kranj, izbrane starostnike pa je predlagalo Društvo upokojencev Kranj.

KRANJ Gorenjska Vsak evro bo dobrodošel VESELI DECEMBER Gorenjska Vrhunec Prešernega decembra Župan Matjaž Rakovec z glavnima pomočnikoma - Rok Škrlep in Toni Cahunek DOBRODELNOST Gorenjska Dobrodelnost v Kranju se še nadaljuje Dobrodelni bazar 2021 DOBRODELNOST Gorenjska V Kranju tudi letos dobro v srcu mislimo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.