Gorenjska
1075 ogledov

Pouk bo tudi v Kapucinskem samostanu

OŠ Jela Janežiča, Škofja Loka
1/2
M. Ha. Šola v Podlubniku v Škofji Loki, posneto 31. julija 2022.
Še ta mesec, avgusta, se bo začela rekonstrukcija in nadzidava Osnovne šole s prilagojenim programom Jela Janežiča v Škofji Loki. Dela bodo predvidoma potekala kar eno leto.

Kot so nam pojasnili z Občine Škofja Loka, so v juliju kot nosilni investitor podpisali pogodbo z izbranim ponudnikom gradbenih del, TIPO investicijske gradnje, d.o.o. iz Ljubljane, za rekonstrukcijo in nadzidavo OŠ Jela Janežiča.

Vrednost gradbene pogodbe znaša 2,3 milijona evrov in je največja javna investicija na področju izobraževalnih in družbenih dejavnosti v škofjeloški občini v naslednjih dveh letih.

Po prvotnih izračunih naj bi nadzidek stal milijon evrov, zaradi razširjenosti projekta se je nato cena dvignila na 1,7 milijona evrov. Na prvem razpisu za gradbenega izvajalca spomladi niso izbrali nikogar, kajti najcenejša ponudba je bila za pol milijona evrov višja, kot so ocenjevali. Razpis pa so takoj nato ponovili. Najnižjo oziroma najbolj ugodno ponudbo je sicer že na prvem razpisu med petimi ponudniki ponudilo prav podjetje TIPO investicijske gradnje v višini 1,98 milijona evrov (brez davka). Nadzidek (računalniška projekcija na fotografiji spodaj) bodo izdelali po načrtih podjetja Mega team iz Britofa pri Kranju

OŠ Jela Janežiča Škofja Loka | Avtor: spletna stran Občina Škofja Loka Tako bo zgledala nadzidana in rekonstruirana OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki. spletna stran Občina Škofja Loka

Kot smo že poročali, so bile ustanoviteljice OŠ Jela Janežiča, to so občine Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Medvode, Železniki in Žiri, maja 2021 uspešne na javnem razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na katerem so pridobile 765.305 evrov nepovratnih sredstev. Večino denarja pa bodo zagotovile občine ustanoviteljice v okviru rednih proračunov.

Na vprašanje, kje bo potekal šolski pouk za otroke s splošnimi učnimi težavami (gradbena dela bodo predvidoma potekala kar eno leto), pa smo dobili z Občine Škofja Loka pojasnilo, da bodo dela v objektu potekala fazno. "Tako bo pouk lahko večinoma potekal v šoli. Dodatno smo najeli prostor v Kapucinskem samostanu Škofja Loka, prav tako se z Zavodom za šport dogovarjamo še za dva dodatna prostora," so še razložili.

Naj spomnimo, da v sedanji šoli v Podlubniku, ki je bila zgrajena leta 1993 za 75 otrok, izvajajo prilagojen učni program program za skoraj 140 otrok. V šoli pa je 80 zaposlenih. Zaradi prostorske stiske je pouk potekal na štirih lokacijah. Za nadzidek, s katerim bodo pridobili eno etažo, rekonstrukcijo 322 kvadratnih metrov in dvigalo, pa so si prizadevali več let, medtem ko je gradbeno dovoljenje Občina Škofja Loka pridobila pred tremi leti. S prenovo želijo na centralni lokaciji bi radi, kot navajajo, zagotovili zadostne in sodobne prostorske kapacitete in bolj ustrezne razmere za izvajanje šolske in terapevtskih dejavnosti. Prenovljena šola bo učencem in strokovnim delavcem tako omogočila izvajanje pouka po najbolj sodobnih standardih, rešen pa bo tudi primanjkljaj matičnih in predmetnih učilnic.

OŠ Jela Janežiča Škofja Loka OŠ JELA JANEŽIČA Gorenjska V Podlubniku bodo zidali OŠ Jela Janežiča Škofja Loka OŠ JELA JANEŽIČA Gorenjska Najcenejši je bil predrag za več kot pol milijona evrov

 

Komentarjev 1
  • Ruth_Fortier 11:11 02.avgust 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan.....glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦