Gorenjska
664 ogledov

Preklic zaščitnih ukrepov v boju proti ptičji gripi

kokoši Profimedia
Z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so sporočili, da se z 29. marcem 2023 ukinjajo ukrepi na zaščitnem in ogroženem območju, razglašenih zaradi preprečevanja in zatiranja ptičje gripe, ki je pred dobrim mesecem dni izbruhnila v reji kokoši nesnic v Zalogu pri Cerkljah.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 25. februarja 2023 z namenom ugotavljanja, preprečevanja in zatiranja ptičje gripe razglasilo zaščitna in ogrožena območja tudi v Mestni občini Kranj, in sicer v Britofu, Hrastju, na Jami, v Mavčičah in Prašah. Lastniki perutnine in ptic v ujetništvu so morali v omenjenih krajih upoštevati odrejene zaščitne ukrepe. Ker tveganja ni več, so zdaj preklicali odrejene ukrepe.

kokoši Že ukrepali Slovenija Na Gorenjskem potrdili ta nevaren virus Kokoši Slovenija Zaklali več kot 1000 kokoši, izredne razmere v radiju 10 km
Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 08:32 31.marec 2023.

    Jaz ne rabim nobenih kokoši oziroma kur, ker ne jem jajc, mrhovine pa še manj. Zato je ta kurja gripa kar dobra, da bodo ljudje Bolj zdravi, ker se bodo lahko bolj zdravo prehranjevali če bo manj perutnine, oziroma, če se bo podražila.