Gorenjska
43649 ogledov

Proizvodnja že stekla, iščejo sodelavce

Goodyear Slovenija, Kranj Goodyear Slovenija
V Stražišču pri Kranju je podjetje Goodyear Slovenija konec lanskega leta dokončalo gradnjo dveh novih stavb, v katerih je po namestitvi opreme tudi že stekla proizvodnja.

Kot so za Žurnal24 pojasnili iz Goodyearovega oddelka korporativnih komunikacij, so razširitveno naložbo v vrednosti 94 milijonov evrov zaključili v letu 2022, zdaj pa so v postopku pridobivanja zadnjega uporabnega dovoljenja, zato delno poteka še testna proizvodnja.

Naložba pomeni, da bodo v Kranju na leto proizvedli dodatnih 1,8 milijona enot, predvsem tehnološko dovršenih pnevmatik za vozila s platišči večjega premera.

Na vprašanje, kako je z zaposlovanjem, kajti s širitvijo proizvodnje se odpira dodatnih 160 delovnih mest, so nam odgovorili, da nadaljujejo z zaposlovanjem. "Iščemo predvsem tehnične kadre, med katerimi prevladujejo proizvodni operaterji z višjo stopnjo tehničnih znanj in strokovni sodelavci s srednjo in visoko izobrazbo, kamor sodijo strugarji, orodjarji, tehniki mehatronike, vzdrževalci ter inženirji strojništva, elektrotehnike, kemije in logistike."

Goodyear Slovenija, d. o. o., v Kranju je s 1700 zaposlenimi eden vodilnih proizvajalcev pnevmatik v jugovzhodni Evropi. Že 25 let, se pravi od leta 1998, je del mednarodne korporacije Goodyear, ki v 57 obratih v 23 državah zaposluje 72 tisoč ljudi.  V Kranju proizvajajo oziroma tržijo pnevmatike za osebna, poltovorna in tovorna vozila, pnevmatike za industrijske in gradbene stroje in motopnevmatike. Približno 80 odstotkov pnevmatik prodajo v evropske in druge države preko prodajne mreže koncerna Goodyear.

Goodyear Slovenija v Kranju LOCKDOWN Gorenjska Na Gorenjskem bodo delali Pnevmatike Goodyear GOODYEAR SLOVENIJA Gorenjska Pandemija jih ne ustavlja, prav nasprotno, odpirajo nova delovna mesta Colorado Springs POVEZOVANJE Gorenjska Kranj dobiva še ameriškega brata – Colorado Springs Goodyear Slovenija GUMARSKA INDUSTRIJA Gorenjska Goodyear Slovenija lani z dobičkom

 

Komentarjev 2
  • srecnii 23:00 27.februar 2023.

    Če si blizu se splača,

  • bostjan39 00:50 26.februar 2023.

    Z minimalno plačo na 4 šihte,🤣🤣🤣, boste še dolgo iskali