Gorenjska
672 ogledov

Rok se izteče pet minut pred polnočjo

denar stanovanje nepremičnina
Nocoj, 3. maja, ob 23.55 se izteče rok za prijavo na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj Mestne občine Kranj.

Občina je v razpisu, objavljenem v marcu, razpisala oddajo 20 stanovanj. Stanovanja bo oddala v najem predvidoma v letih 2023 in 2024, in sicer postopoma glede na to, kako se bodo sproščala. Gre za neopremljena stanovanja na različnih lokacijah v MO Kranj.
Kot je navedeno v besedilu razpisa, bo najemnina določena na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovanje neprofitne najemnine in določitvi višine subvencij najemnin, ki velja od leta 2021.
Mogoče pa je tudi prebrati, da je najemnina za marec 2022 za povprečno veliko dvosobno stanovanje v izmeri 55 kvadratnih metrov, točkovano s 320 točkami, znašala 200,43 evra.
Rok za oddajo vloge na posebnem obrazcu je ponedeljek, 3. maj. Če je pošta poslana po pošti zadnji dan, se šteje, da je prispela pravočasno, če je bila oddana s priporočeno pošiljko.
Prejšnji javni razpis je Mestna občina Kranj, ki ima v lasti 372 neprofitnih stanovanj, objavila v letu 2019, in takrat se je prijavilo kar 230 upravičencev. Doslej so jih iz tega razpisa oddali 32. Kar pomeni, da je na seznamu še 198 prosilcev ...  In vsi tisti, ki so še vedno na čakalnem seznamu izpred treh let in jim še ni bilo dodeljeno stanovanje, se morajo zdaj ponovno prijaviti.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice