Gorenjska
739 ogledov

Šarec: "Najlažje je kritizirati"

primopredaja Saša Despot
Predsednik vlade Marjan Šarec je s strani predhodnika prevzel posle. Poudaril je, da se napovedi za novo vlado ne bodo uresničile.

Predsednik vlade Marjan Šarec je v izjavi po izvolitvi svoje vlade dejal, da se katastrofične napovedi, ki so jih bili v zadnjih dneh deležni, ne bodo uresničile. "Ekipa, ki stoji za menoj, je zaupanja vredna ekipa. Združili smo izkušnje z nekaj zagnanosti, mogoče tudi naivnosti, ampak tako je prav," je prepričan.

Pred nami so rešitve

S prvo skupno fotografijo članov nove vlade v preddverju velike dvorane DZ takoj po njihovi izvolitvi so po Šarčevih besedah simbolično zaključili dolgotrajen, mestoma zapleten proces oblikovanja nove slovenske vlade, ki je 13. po vrsti. "Verjamem, da so ministrice in ministri, ki stojijo tukaj za menoj, vsi vešči svojega dela, vzeli ga bodo resno, vzeli ga bodo odgovorno, zavedajo se, kaj to pomeni. Kajti kot vedno povem, najlažje je kritizirati, najlažje je iz zadnje klopi vse vedeti, ko pa moraš prevzeti odgovornost na svoje rame, takrat je junakov bolj malo," je dejal.

Šarec je izrazil veselje, da so uspeli sestaviti ministrsko ekipo. "Ne gre za to, da bi želeli sestavljati vlado za vsako ceno, kot so nam očitali, da se grebemo za oblast. Ne, vlado smo sestavili zato, ker nam je mar za to državo, ker vemo, kakšni so problemi, ker vemo, da so pred nami tudi rešitve," je poudaril.

Če bi imeli odgovore na vsa vprašanja že danes in vse jemali rutinsko, bi po Šarčevih besedah iskali slabe rešitve.

vlada RS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Marjan Šarec v DZ Nova vlada Slovenija Janez Janša: Moje sožalje, gospod Šarec

Najprej zdravstvo, gospodarstvo, obramba

Ob tem je premier omenil, da se bo 13. slovenska vlada že danes sestala na svoji prvi seji, kjer bo opravila nekaj nalog, v prihodnjih dneh pa bodo prevzeli tudi resorje in začeli delati. "Besed je bilo veliko, besed je bilo mestoma tudi preveč, zdaj je čas, da začnemo delati," je znova poudaril.

Delo je namreč po njegovem mnenju tisto, ki bo dalo rezultate, in po rezultatih jih bodo državljani tudi sodili. "Vse ostalo je balast, vse ostalo govorjenje je odveč," meni. Na vprašanje o prvih konkretnih nalogah, ki se jih bo nova vlada lotila, je odgovoril, da so prioritete znane in da so te na področju zdravstva, gospodarstva in obrambno-varnostnega sistema, "To so teme, ki zaposlujejo večino Evrope. Tega se bomo lotili takoj," je zagotovil.

vlada RS DZ Slovenija Slovenija dobila novo vlado

Na obisk k sosedom

Njegova prva pot v tujino v vlogi predsednika vlade bo prihodnji teden v Salzburg, kjer je neformalno srečanje evropskih voditeljev. "Bilaterno srečanje bo verjetno prvo v Bruslju, potem pa nameravam obiskati sosednje države, ker mislim, da se tako tudi spodobi," je še dodal.

Novinarjem se je zahvalil za pozornost, vladni ekipi pa zaželel uspešno delo in to, da bodo svoje naloge izvajali tako, kot so zagotovili najprej njemu, nato pa s svojo prisego celotni državi, torej "odgovorno, vestno, s čutom za sočloveka, s čutom za skupno dobro".

seja DZ Nova vlada Slovenija Marjan Šarec o ustvarjanju Venezule: Nikoli in nikdar!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Albatroz 07:46 14.september 2018.

    prvo se z vsemi štirimi preriva do stolčka, pol pa objokuje kak je njemu hudo in da je to veliko breme. Seveda gospod Šarec pripravljen sem zamenjati.

  • jakec1575 23:39 13.september 2018.

    Komentatorji. Če ste pustili 100 dni vlade cinicnega JJ, pustite se Šarcu. Pa da vidimo. fer je fer.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 21:33 13.september 2018.

    Ta pravi se oglaša,pred volitvami je sral po vseh,zdaj si pa z Židanom u rit lezeta.