Gorenjska
1818 ogledov

Še dodatne okrepitve

ujma, neurje
1/3
fb Elektro Gorenjska Dela v naselju Brode v občini Škofja Loka
Na Gorenjskem je brez električne energije le še 68 uporabnikov na osmih transformatorskih postajah na območju občine Škofja Loka, in sicer v Bodoveljski grapi in v Sopotnici. Bodovlje, Sopotnica in Hrastnica pa so tista naselja, kot je nocoj objavil na svoji fb strani škofjeloški župan mag. Tine Radinja, ki so tudi popolnoma uničena.

Danes, v ponedeljek, 7. avgusta, se je na sedmih lokacijah več kot 60 zaposlenih in 40 podizvajalcev trudilo izboljšati elektro oskrbo. Ekipam je zvečer uspelo vzpostaviti energetsko povezavo in oskrbeti z elektriko večino vasi v Poljanski dolini, je ob 20. uri sporočila mag. Renata Križnar, predstavnica vodstva za korporativno komuniciranje na Elektro Gorenjska.

Vasem med Lavtarskim vrhom in Praprotnim, del Zminca  ter Reber v Podljubelju pa Elektro Gorenjska še vedno zagotavlja zasilno oskrbo z agregati. Pri tem uporabnike prosijo in opozarjajo, naj elektriko uporabljajo zgolj za nujne zadeve. Agregate namreč oskrbujejo z nafto, le to pa je potrebno dostavljati tudi peš (Reber - Podljubelj).

ujma, neurje | Avtor: fb Tine Radinja fb Tine Radinja

Težava je v tem, ker so tla oziroma zemlja razmočena, predvsem pa je velika plazovitost območij, kar otežuje dostope.
 
V prihodnjih dneh si bodo njihovi zaposleni, kot še napovedujejo iz Elektro Gorenjska, ogledali in dokončno popisali prizadete lokacije. "Koordinacijske ekipe bodo k njihovi odpravi pristopile celovito, s ciljem, da se zopet zgradi robustno omrežje, ki bo v največji možni odporno na različne vremenske ujme. Dodatno pomoč so nam ponudili tudi iz Elektra Primorska in avstrijskega Kelaga. Popravilo okvar in gradnja novih povezav se bodo izvajale v prihodnjih tednih in mesecih, posledično bo prihajalo do motenj in kratkotrajnih prekinitev pri oskrbi z električno energijo."

Pomoč prihaja od vsepovsod

Jutri, v torek, 8. avgusta, pridejo na območje občine Škofja Loka pomagat zaposleni iz komunalnih služb drugih občin, tako da bo čiščenje potekalo hitreje in učinkoviteje, so zvečer sporočili iz Občine Škofja Loka. Prav tako pridejo na pomoč gasilcem z območja Škofje Loke tudi dodatne gasilske enote drugih občin.

ujma, neurje | Avtor: FB Tine Radinja FB Tine Radinja

Na naslov info@skofjaloka.si se je doslej javilo približno 200 prostovoljcev in nekaterih od njih bodo že jutri pomagali pri čiščenju.  

Ekipe Komunale Škofja Loka so se tudi danes trudile sanirati okvare na javnem sistemu vodovoda. "S spiranjem dvorišč naj uporabniki počakajo, da se sistem napolni z vodo," opozarjajo občane. Še vedno je treba na območju občine Škofja Loka prekuhavati vodo, saj je, kot so navedli, v enem od krajev prišlo do zastrupitve z vodo. Zato so iz Občine naslovili posebno prošnjo, naj občani zares upoštevajo navodila o prekuhavanju vode.

dezurni@styria-media.si

poplave Fotoreportaža Slovenija Naš fotograf se je moral držati, da ga ni odneslo Gorenja vas - Poljane, neurje, poplave POLJANSKA DOLINA Gorenjska Prosijo za pomoč vojske Škofja Loka, neurje, odpravljanje posledic Slovenija Gorenjska "Telefonirala sem hčeri, jo prebudila in je samo zakričala, bilo je že prepozno"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.