Gorenjska
263 ogledov

Tisoči v akcijo, da Kranj ne bo več usran

čistilna akcija Profimedia
V sklopu Ekotedna bo v Kranju in okolici več tisoč ljudi sodelovalo pri tradicionalnem čiščenju okolice, v ozadju pa bo prisoten dialog o zeleni prihodnosti mesta.

V petek, 22. marca, se začenja Eko teden, ki bo trajal do 30. marca. V Kranju bodo v teh dneh še posebej dejavni pri čiščenju in ozaveščanju o pomenu odgovornosti do okolja. Začelo se bo s tradicionalno 23. čistilno akcijo Očistimo Kranj - Kranj ni več usran. V petek na mednarodni dan vode bodo okolico čistile vse kranjske osnovne šole.

V soboto pa bo čiščenje okolice in odstranjevanje drobne nesnage potekalo praktično na celotnem območju mestne občine. Trenutno je 65 društev in organizacij prijavilo približno 5.900 udeležencev.

Celotni program Eko tedna je dostopen na https://ekoteden.si/.

Tema letošnjega Eko tedna je zelena infrastruktura. V Eko tednu se bodo odvili številni tematski izleti, ki jih bodo vodili strokovnjaki, delavnice za otroke, izmenjevalnice oblačil, semen in knjig, bazar športne opreme ...

Osrednji dogodek festivala je Kavarna idej za zeleno prihodnost Kranja, s katerim želimo ustvariti prostor za dialog z občani na temo Zelene infrastrukture v Kranju. Odvil se bo v četrtek, 28. marca, med 18. in 20. uro v avli Mestne občine Kranj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.