Gorenjska
27282 ogledov

Tragično, umrl v čelnem trčenju s tovornjakom

Prometna nesreča, Trebija, čelno trčenje PGD Trebija Grozljiva nesreča med krajema Trebija in Fužine v občini Gorenja vas - Poljane.
Danes opoldne se je na cesti Škofja Loka–Žiri med krajema Trebija in Fužine v občini Gorenja vas - Poljane zgodila huda prometna nesreča, v kateri je na kraju nesreče umrl 36-letni voznik osebnega avta.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je 36-letnik vozil osebni avtomobil iz Trebije proti Žirem. V rahlem nepreglednem levem ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga iz te smeri pravilno pripeljal 41-letni voznik.
Voznik osebnega avtomobila je na kraju nesreče zaradi hudih telesnih poškodb umrl, medtem ko voznik tovornega vozila in potnica nista bila telesno poškodovana.
Cesta je bila za ves promet zaprta med 12. in 16. uro.
Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne  nesreče. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

V Poljanski dolini sta se sicer danes dopoldne zgodili še dve prometni nesreči.

Prva je bila okoli 6. ure zjutraj. Kot smo že poročali, sta na cesti Brode–Poljane pri naselju Gaberk, občina Škofja Loka, trčila voznica kombija in voznik osebnega vozila. Zaenkrat je znano le, da je voznica telesno poškodovana. Cesta je bila zaprta, od 9.20 naprej pa je promet izmenično enosmeren.

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so okoli 9.30 na Logu, občina Škofja Loka, trčila tri vozila.

V vseh treh današnjih prometnih nesrečah na Škofjeloškem so posredovali gasilci PGD Škofja Loka. Pri naselju Gaberk so s tehničnim posegom rešili ukleščeno voznico kombija, pri Fužinah oziroma Trebiji, kjer so sodelovali tudi gasilci PGD Trebija, pa so s tehničnim posegom reševali ukleščenega voznika. Žal mu niso mogli rešiti življenja ne gasilci ne reševalci nujne medicinske pomoči. 

Že tretja letošnja smrtna žrtev prometnih nesreč na Gorenjskem

Danes umrli voznik je že tretja letošnja smrtna nesreča na gorenjskih cestah. Šestnajstega januarja je na cesti med Podbrezjami in Zvirčami v prometni nesreči po trčenju avta v drevo umrl 19-letni sopotnik, 1. februarja je življenje izgubil 37-letni voznik osebnega avtomobila, ki je čelno trčil v avtobus na Stari cesti v Kranju.

prometna nesreča znak nesreča Gorenjska Tragedija na Gorenjskem. Z avtom naravnost v drevo, življenje izgubil 19-letnik. Nesreča, Stara cesta, Kranj TRAGIČNO Gorenjska Silovito je počilo: Avto čelno treščil v avtobus, voznik umrl, dva ranjena Prometni znak in trak ob nesreči NESREČA Gorenjska Trebija: zaradi hujše nesreče zaprta cesta
Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:52 17.februar 2023.

    Ko se vozim po naših cestah mi je enako adrenalinsko kot vožnja z vlakcem smrti. Zadnjič sem se vozila po vijugasti cesti, ja čisto vsako vozilo, ki je pripeljalo mimo je sekalo ovinek, najrajši nepreglednega. Slovenci smo najbolj blesavi šoferji. ...prikaži več Nikjer po svetu me ni tako strah na cesti kot doma.