Gorenjska
99 ogledov

Tudi mladi v Škofji Loki pozivajo k spoštovanju ukrepov

Škofja Loka Baročno znamenje v središču Škofje Loke, ki ga je mesto dalo postaviti leta 1751 v zahvalo za odvrnitev od kuge in ognja.
V Škofji Loki se novi koronavirus še naprej hitro širi. Tega se zavedajo tudi mladi, ki sedaj z videom pozivajo vse k spoštovanju veljavnih ukrepov, da bi jim čim prej uspelo zajeziti širjenje.

V Škofji Loki je število okužb z novim koronavirusom glede na število prebivalcev med najvišjimi v državi. Še vedno pa jim širjenja virusa ni uspelo zajeziti. Med prvimi in večjimi žarišči v občini je Center slepih, slabovidnih in starejših. Kot smo že poročali, so morali zaradi pomanjkanja prostora okužene stanovalce preseliti v telovadnico bližnje osnovne šole. Prav tako pa zaradi kadrovske stiske pozivajo vse, ki lahko, da jim priskočijo na pomoč. Precej okuženih imajo tudi v Vrtcu Škofja Loka. Doslej je zbolelo oziroma bilo pozitivnih kar 30 zaposlenih in pet otrok.Med večjimi žarišči so bila tudi zasebna druženja in treningi mladih športnikov. Tako na Občini Škofja Loka ponovno vse občanke in občane pozivajo k doslednemu spoštovanju veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja virusa, da bi jim le to čim prej uspeli zajeziti. Pred bližajočim 1. novembrom je poveljnik Civilne zaščite Občine Škofja Loka zaradi slabšanja epidemiološke situacije in naraščanja števila okužb izdal tudi ODREDBO ZA POKOPALIŠČA, ki med drugim določa, da se na pokopališčih obvešča vse obiskovalke in obiskovalce o doslednemu upoštevanju ukrepov in da se z namenom preprečevanja širjenja okužb na vseh pokopališčih na območju občine zapre tekoča voda ter umakne iz uporabe vse posode za zalivanje in prenašanje vode.

K spoštovanju ukrpov pa soobčane pzivajo tudi mladi. V Mladinskem centru blok so tako pripravili poseben video, ki poziva vse k spoštovanju zaščitnih ukrepov, da bi jim čim prej uspelo zajeziti širjenje virusa. Blokovci pa ob tem polagajo na srce: "Z neodgovornim ravnanjem ogrožate sebe in druge!"

[video: 10694 / ]

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice