Gorenjska
1462 ogledov

V nadaljevanje lige z novim trenerjem

NK Triglav Kranj Kondič novi trener. Kaj bo prinesla sveža ekipa NK Triglav?
Po trimesečnem premoru se nadaljujejo ligaške tekme, NK Triglav Kranj v 2. SNL vstopa v spomladanski tekmovalni del z novim trenerjem. Prva preizkušnja drugega dela jih čaka že v nedeljo.

Triglav se po prvem delu tekmovanj s 5 zmagami, 3 neodločenimi izidi in 10 porazi nahaja na 13. mestu lestvice, na prvi tekmi spomladanskega dela se bo v nedeljo, 5. 3., pomeril z NK Krško, ki je trenutno na 16. mestu. Ekipa, ki se podaja v drugi del tekmovanj, je precej sveža in prenovljena, saj je odšlo kar nekaj igralcev, pridobitev pa je novi trener Miki Kondič, poudarja predsednik društva Sandi Dornik.

Kondič, novi trener

Po razhodu s prejšnjim trenerjem članov Triglava, Safetom Hadžićem, se je vodstvo kluba podalo v iskanje novega, sedaj trenira nogometaše Miki Kondič z več kot 20 leti trenerskih izkušenj, ki je že prej spremljal drugoligaška tekmovanja, med drugim tudi ekipo Triglava. »Je gorenjski trener, iskali smo domačega trenerja iz našega okolja. Prihaja z Jesenic, bil je že v več mladinskih nogometnih šolah v Sloveniji, je tudi trener slovenske ženske članske reprezentance, ki je naredila ogromen korak naprej,« je povedal predsednik kluba Sandi Dornik. »Igralci mu zaupajo, upamo, da bo to prineslo tudi dobre rezultate,« je dodal.

Ekipa precej sveža

Sama ekipa je sicer precej spremenjena, saj je odšlo kar nekaj igralcev, med drugimi Luka Čadež, Janko Ivetić, Luka Brkić, Matevž Matko in Mark Čeh. »Ekipa je popolnoma prenovljena, od tiste udarne ekipe, ki so jo imeli, sta ostala dva igralca, ostalo so igralci, ki takrat niso dosti igrali,« je povedal Kondič. Nekaj težav so imeli v klubu namreč tudi s sponzorstvi, saj so se umaknili predvsem tisti z energetskih področij, je dodal Dornik. »Situacija na trgu je bila, kar se tiče sponzorstev, kar težka, kar nekaj sponzorjev se je umaknilo, predvsem tistih z energetskih krogov. Smo pa dobili močno podporo Avtohiše Vrtač in podjetja Ringer iz Kranja ter drugih.«

Odlična dinamika, pripravljeni na zmago

Kljub odhodom številnih igralcev in sponzorjev so uspeli ekipo sestaviti. »Ekipa je sicer še precej brez izkušenj, a so igralci pridni in delavni. Jaz sem nad tem navdušen, dinamika v ekipi je res na top nivoju, kar je tudi ena naših največjih prednosti,« je povedal novi trener. Če bo to res prineslo tudi uspehe, se bo pokazalo že jutri, ko Triglav igra proti Krškemu. »Močno si želimo zmagati – a tega si želi tudi ekipa iz Krškega. Dali bomo vse od sebe, mi smo pripravljeni na zmago

Druga liga precej izenačena

Da je druga liga precej izenačena, so pokazale že prve tekme drugega dela tekmovanja. Doslej je denimo Ilirija 1911 premagala Nafto 1903 (2 : 0), presenečenje je bila zmaga Fužinarja Vzamejci proti Krki (2 : 1), Aluminij in Rudar Velenje sta bila presenetljivo izenačena (2 : 2).

»Včerajšnji rezultati so pokazali presenečenje znotraj lige, ta je postala še bolj izenačena, tudi tisti vodilni izgubljajo ali igrajo neodločeno proti ekipam, ki so blizu nas. Vse je možno, nas do 7 mesta na primer loči le 6 točk. Želimo si čim višje, predvsem pa obstati v ligi in iz te mlade ekipe graditi za drugo leto neko še boljšo zgodbo,« je še poudaril trener ekipe Kondič. Pri mladincih pa si želijo vrnitve v prvo ligo, je dodal Dornik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice