Gorenjska
11127 ogledov

To je nova služba Bojana Veselinoviča z STA

Bojan Veselinovič STA
Novi direktor občinske uprave Kranj bo nekdanji direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojan Veselinovič.

Kot smo že poročali, so na Mestni občini Kranj iskali novega direktorja oziroma direktorico občinske uprave. S položaja se je predčasno poslovil Bor Rozman, ki se vrača v zasebni sektor. Natečajna komisija pa je zdaj že zaključila izbirni postopek. »Županu je predlagala strokovno najbolj usposobljeno in najprimernejšo osebo za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta na položaju »direktor Mestne uprave (m/ž) v Mestni občini Kranj«.  Sklepe o (ne)izbiri so kandidatom poslali 25. aprila 2022, dokončni pa bodo postali s potekom rokov za vložitev pritožbe. Po dokončnosti sklepa o izbiri bo z določbami 66. člena Zakona o javnih uslužbencih izbrana oseba imenovana v naziv najpozneje v osmih dneh od dokončnosti sklepa o izbiri, najpozneje v nadaljnjih osmih dneh pa ji bo ponujena sklenitev pogodbe o zaposlitvi za določen čas,« so nam sporočili s kranjske mestne občine.

KRANJ Gorenjska Iščejo novega direktorja občinske uprave

Na javni natečaj se je prijavilo sedem kandidatov in kandidatk. O tem, da je komisija kot najprimernejšega izbrala novinarja, urednika in zadnja leta direktorja STA Bojana Veselinoviča prvi poročal kranjski spletnik Trma, ime novega direktorja pa so za Žurnal24 sedaj potrdili tudi na občini. »Izbran je bil Bojan Veselinovič, ki je v fazi razgovora na podlagi postavljenih kriterijev dosegel najvišje število točk,« so za nas zapisali in dodali, da bo novi direktor mestne uprave funkcijo prevzel po dokončnosti sklepa o izbiri.

Bodoči direktor kranjske občinske uprave Veselinovič, ki sicer prihaja iz Tržiča, je pred tem vodil STA. Konec septembra lani je nato s tega mesta odstopil, in sicer po 273 dneh pritiskov vlade na agencijo. Ob tem je dejal, da ni mogel in ni hotel privoliti v pogoje, s katerimi je po njegovih besedah predstavnik vlade izsiljeval plačilo za javno službo, ki jo je STA skoraj leto dni opravljala brezplačno.

Bojan Veselinovič Slovenija Janševa vlada dosegla svoje: Veselinovič odstopil kot direktor STA

Na izbiro Veselinoviča za direktorja kranjske občinske uprave se je že odzval župan Matjaž Rakovec. »Bojan Veselinovič se je na dosedanjih funkcijah ter delovnih mestih izkazal kot odgovoren, delaven in organiziran človek z vizijo. Prepričan sem, da bo tudi na mestu direktorja mestne uprave s kakovostnim delom doprinesel v dobro vseh zaposlenih ter občank in občanov Mestne občine Kranj,« je za Žurnal24 povedal Rakovec.

Komentarjev 5
  • ico8 11:02 05.maj 2022.

    Menjava svi. stale, smrad isti!!!

  • Avatar luckyss
    luckyss 08:49 05.maj 2022.

    No, mu vsaj SDSsovci ne morejo očitati, da je Kučan zrihtal še boljše delovno mesto..;)... Mene bolj zanima v katera korita bodo rilce tiščali vsi tisti, ki so popušili volitve v kakšni "povežimo Slovenijo" in podobnih desnih predvolitvenih skropucalih...

  • Dusan12 08:23 05.maj 2022.

    A so se ga znebii tudi pri zbiralcu odpadnega debelejšega kartona za platničenje, ali pa mu je ponudil čevelj sam hudiček Cirman.