9 ogledov

Janković brez ponudbe

Zdi se, da si šef De SUS, Karel Erjavec, zaman želi Jankovića za mandatarja. Žurnal24 main
SD, LDS in Zares s podporo Zorana Jankovića, v SDS optimistični.

Po neuradnih informacijah so se v SD, LDS in Zaresu trdneje zavezali, da če na nedeljskih volitvah dobijo vsaj 46 poslanskih sedežev, predlagajo mandatarja z svojih vrst. Tej koaliciji pa se ni pridružil DeSUS. Karl Erjavec je včeraj dejal, da Pahor nima dovolj izkušenj za mandatarja, kot možnega kandidata pa je izpostavil ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Janković bi tudi DeSUS
Janković je včeraj kandidaturo za mandatarstvo izključil, saj menda ni dobil nobene ponudbe. Dejal pa je, da bo mandatarja predlagala najmočnejša stranka v tej koa-liciji. Janković je sicer podprl koalicijo treh strank – SD, Zares in LDS – ter pozval, naj volilci zanje prispevajo 46 poslancev: “Državljane pozivam, naj gredo na volitve in naj ne volijo stranke SDS.”

Po njegovem mnenju bi lahko v koalicijo trojke vstopila tudi stranka DeSUS. Podpredsednik SDS Milan Zver meni, da na novo oblikovana koalicija SD, LDS in Zaresa ne more vplivati na rezultat na teh parlamentarnih volitvah. Predsednik SLS Bojan Šrot pa se je včeraj zavzel za obrambo demokratičnih standardov. Zdi se mu, da je parlament čedalje bolj
podaljšana roka bolj in bolj avtomatizirane izvršne veje oblasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.