29 ogledov

Kaj seksualni stil pove o paru?

Strast. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Kako bi opisali svoj seksualni stil? Glede na knjigo Discovering Your Couple Sexual Style (Barry in Emily McCarthy) ima vsak par edinstven način ljubljenja, ki govori o kakovosti odnosa.

Vsakodnevno življenje in rutina pogosto zahtevata davek med rjuhami. Da se to ne bi zgodilo tudi vam, je čas, da ukrepate. Najprej ugotovite, kateri je vaš posteljni slog, nato pa naredite nekaj, kar bo pomenilo spremembo, če jo želite.  

Komplementarni stil
Partnerja vzburjata drug drugega, kot ekipa sta uigrana, vsak pa je odgovoren za svojo seksualnost. Tako eni kot drugi osebi je dovoljeno, da spodbudi ali zavrne seks. Vsak od partnerjev je svoboden v izražanju želja, kar lahko pomeni zanimiv in raznolik seks. Prednost komplementarnega stila je, da partnerja delita izkušnje, pomanjkanje pa, da ljubimca vse jemljeta kot samoumevno.   

Tradicionalen stil
Takšni pari so predvidljivi in stabilni. Radi imajo mir, v razmerju pa si želijo varnosti in občutka vrednosti.  Zaradi seksa znajo biti zaskrbljeni, vloga moškega in ženske pa je jasno določena. Seks je v takšnem razmerju moško ''področje'', ženska pa je zadolžena za intimnost in čustva. Plus tradicionalnega stila so jasne vloge v razmerju, pa tudi v seksu, minus pa pomanjkanje spolne intimnosti in neenakopravnost partnerjev.

Stil sorodnih duš
Ljubimca uživata v izmenjavi izkušenj in pogovorih o razmerju. Skupaj preživljata veliko časa in jasno izražata svoja občutja, partnerjeve potrebe pa postavljata pred svojimi. Oba se počutita sprejeto, ljubljeno in zaželeno. Slaba stran takšnega razmerja je, da se pretirano bojita prizadeti partnerja, kar lahko postane kronična težava.

Strasten stil
Odnosi takšnih parov so zaznamovani z močnimi čustvi, dramo in ognjevito strastjo. Za ta divji odnos so značilni živahnost, zabava, avanture, vznemirjenje in odprtost. Gre za stil, ki jemlje sapo, vendar pa so partnerji v takšnem odnosu nagnjeni tudi k strastnim prepirom, razmerje pa je nestabilno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.