19 ogledov

Kdaj je šminke preveč?

Ravno prav? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Dame se rade naličijo, da so bolj opazne, nekaj pa je tudi tistih, ki pri tem pretiravajo. So opazne, učinek pa je obraten od želenega.

Moški pogosto trdijo, da so jim všeč punce brez ličil, vendar se bodo na ulici obrnili za naličenimi. Ko jim pokažejo fotografije deklet z več ali manj ličili, se ne bodo opredelili za tisto, ki je povsem brez, ampak za tisto, ki ima tako malo ličila, da je še vedno videti naravno, a hkrati urejeno.

Ko vidijo žensko s preveč šminke, pade moškim na pamet marsikaj. Recimo, da prikriva nekaj neprivlačnega (vsaj zanjo). Karkoli je, je res tako odbijajoče, da mora skriti pod tremi plastmi pudra? Poleg tega se v misli prikradejo pobegle cirkusantke, stripovski superheroji … V vsakem primeru nič pohvalnega.

Ličenje je seveda lahko zabavno in pripomore k temu, da poudarite najlepše na sebi ter prikrijete drobne pomanjkljivosti. Kot z večino stvari v življenju tudi tukaj ne gre pretiravati – saj želite, da vas prepoznajo, ko se prebudijo ob vas in ste brez ličil.

Kaj je preveč?
Kaj pomeni preveč? In kdaj? Obstaja razlika med dnevnim in večernim ličenjem, kajne? Obstaja, čeprav moški o tej razliki ne razmišljajo kaj dosti, kot tudi ne o odtenkih med malo in veliko. Za večino je stvar približno takšna: preveč je takrat, ko ne morejo videti, kakšno kožo ima dekle na obrazu. Ali, ko je senčila in maskare toliko, da je težko ugotoviti barvo oči.  

Seveda se dame ne ličijo le zaradi moških. Lepe hočejo biti najprej zaradi sebe, kar je prav. Če pa se že ličite zaradi kakšnega moškega, morate biti pozorne, da mu ne bo enako všeč plastična lutka v izložbi. Na zmenku je z resnično žensko, ki ima gotovo tudi brez maske nekaj čarov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.