6 ogledov

Ko seks postane naloga

Naveličana? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Veliko parov je izkusilo problem iz naslova – v prenatrpanem vsakdanu je seks postal samo še ena od obvez.

Seveda, pri takšnem seksu strast kmalu izgine, kakor tudi večji del užitka, kar težko pozitivno vpliva na razmerje.

Nekateri pari seksajo pod pritiskom vsakodnevnih skrbi vse bolj poredko, drugi se zavedajo, da je spolnost bistvena komponenta zveze in imajo še naprej redne odnose – toda ni več tiste strasti, komaj je še kaj čustev, ''opravlja'' se s toliko žara in užitka, kolikor ga recimo občutimo ob likanju ali pomivanju posode. Niti najmanj privlačno, toda kako se soočiti s tem? Kako vrniti strast, se sprašujejo mnogi, ki jim spomin na vroče noči čedalje bolj bledi?

Iskrice lahko zanetite drugače
Ni treba, da skušate iskrice spet zanetiti neposredno s seksom. Katerokoli vznemirljivo skupno početje lahko pripomore k temu, vznemirljivo pa je tisto, kar vznemirja oba. Vožnja z motorjem, splavarjenje, skok s padalom v tandemu … Karkoli, kar oba zanima in oba dojemata kot razburljivo, bo povečalo ne le vznemirjenje v razmerju, ampak tudi v intimnih odnosih.

V čem je trik? V tem, da se občutek vznemirjenja v zvezi ne odraža le na enem področju partnerstva. Zaradi tega se ta občutek zlahka prenese iz nečesa, ki ni povezano s spolnostjo, v vašo spalnico, med rjuhe … In obratno – če je seks strasten, se to prenese tudi na druge skupne aktivnosti. Morda s partnerjem nista ravno med tistimi, ki bi skakali s padalom, ampak delujejo tudi povsem klišejske stvari – da se vam le zdijo zabavne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.