Kranj
1203 ogledov

Kranjske krajevne skupnosti se bodo predstavile!

Staro mestno središče Kranja, Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj
V soboto bo v Kranju Dan krajevnih skupnosti Mestne občine Kranj (MOK) 2023.

Sobota, 7. oktober 2023, bo v Kranju zelo pestra. Kranjska občina med drugim pripravlja Dan krajevnih skupnosti (KS) MOK. Ti jo sestavlja 26 KS. Predstavile se bodo med 9.00 in 12.00 na trgu pred Prešernovim gledališčem Kranj, in sicer s kulinariko, izdelki, kulturno dediščino svojega okolja, kulturnim programom in drugim. Druženje bodo popestrili z delavnico za najmlajše, družabnimi igrami in nastopi folklornih skupin. V tem času bodo občanke in občani na prizorišču lahko oddali tudi glas za projekte v okviru participativnega proračuna 2024.

PRORAČUN Kranj V Kranju zbirajo participativne projekte v letu 2024

Vzporedno bo potekal tudi Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja, letos že 7. po vrstiŠportna sobota se bo začela ob 10.30 s pohodom v spomin na dobrotnika Vincenca Drakslerja. Udeleženci bodo spoznavali glavne znamenitosti Kranja in zbirali žige na kontrolnih točkah, medtem ko se bodo z Glavnega trga premikali proti cilju na gradu Khislstein. Ob 11.30 bo sledil Krančkov otroški tek, ob 12.00 pa start teka na 3,3 km in 10 km. Krožna tekaška trasa bo udeležence vodila skozi Prešernov gaj, kanjon Kokre in po kranjskih ulicah do starega mestnega jedra ob vodnjaku. Sledila bo zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in družabno-zabavnim programom.

Tek za Kranj TEK ZA KRANJ Kranj Bliža se priljubljeni Tek za Kranj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.