Kranj
190 ogledov

Park Jojo zaživel v Kranju

Športni park Jojo je bil predan v uporabo. MOK Z leve: Podžupan Janez Černe, župan MOK Matjaž Rakovec, predsednica Krajevne skupnosti Bratov Smuk Manja Zorko in brat Josipa Iličića, Igor Iličić, na prenovljenem športnem igrišču.
V Kranju so ob dnevu slovenskega športa uradno v uporabo predali obnovljeno športno in otroško igrišče v Parku Jojo, poimenovano po vzdevku donatorja obnove, uspešnem nogometašu Josipu Iličiću. Uradna otvoritev s pestrim dogajanjem bo sledila, ko bodo to dopuščale epidemiološke razmere.

Projekt za prenovo parka na zelenici med večstanovanjskimi stavbami na Planini 2 na območju Krajevne skupnosti Bratov Smuk so začeli uresničevati že julija, dela so se zaradi slabega vremena nekoliko zavlekla, sedaj pa je igrišče pripravljeno za igro in šport. Novosti na igrišču ne manjka – novi sta dve igrali z varovalno konstrukcijo, košarkarsko igrišče je v celoti prekrito s kakovostno umetno maso, dodali so še novi konstrukciji košev in gola za rokomet.

 | Avtor:

Lepše je urejen tudi celoten park. Ta ima sedaj nekaj novih lesenih klopi, prepleskana sta bližnje zaklonišče in garaža, eno izmed stan pa krasi še poslikava z motivom Jojota – donatorja, slovenskega nogometnega reprezentanta in člana italijanskega prvoligaša Atlanta B. C., ki je z Mestno občino Kranj sklenil donatorsko pogodbo v višini 30 tisoč evrov.

Več motivacije za šport

Donacija in s tem prenova igrišča ima za krajane in predvsem otroke velik pomen, česar se občani zavedajo in so za potezo donatorju izjemno hvaležni: »Z obnovo športnega in otroškega igrišča v naši krajevni skupnosti Josip Iličić dokazuje, da ni nikoli pozabil na pripadnost našemu mestu in njegovi soseski, kjer se je naučil prvih nogometnih trikov. Jojotu se za to potezo iskreno zahvaljujemo,« je povedala predsednica KS Bratov Smuk Manja Zorko.

 | Avtor:

Otroško igrišče je bilo oblegano že prvi dan po odprtju – njegova nova urejenost in privlačnost privabljata otroke, da bodo ti raje in lepše preživljali svoj prosti čas na prostem, razvije pa se morda kakšen nov športi talent, dodaja Zorkova. Pomen igrišča za zdravje otrok je ob predaji igrišča izpostavil tudi župan Kranja, Matjaž Rakovec: »Velika hvala kranjskemu nogometašu, ker podpira tisto, kar je najbolj pomembno: zdravo odraščanje na svežem zraku, v gibanju in v družbi vrstnikov. To je promocija športa na najboljši način in v najbolj ključnem obdobju: kdor vzljubi šport v otroštvu, običajno goji zdrav življenjski slog tudi pozneje,« je povedal.

Uradna otvoritev še sledi

Ker je bil donator Josip Iličić zaradi delovnih obveznosti odsoten, je igrišči v uporabo predal njegov brat, Igor Iličić – ta je tudi ves čas ob strokovni pomoči MOK aktivno skrbel, da so dela tekoče potekala.

Ko se bo uspešni nogometaš vrnil v Slovenijo in ko bo epidemiološka situacija to omogočala, je v načrtu tudi uradna otvoritev s pestrim, seveda tudi nogometnim dogajanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice