Kranj
4371 ogledov

V Zarici bodo tehtali odpadke

Smetarsko vozilo, Komunala Kranj
1/2
Komunala Kranj Smetarsko vozilo, fotografija je simbolična.
Za en teden bo od prihodnje sobote naprej zaprt Zbirni center Zarica. Ker se na tem območju obeta več večjih naložb, ki jih je vodstvo Komunale Kranj že večkrat predstavljajo javnosti, nas je zanimalo, zaradi katerih gradbenih del od 12. avgusta do vključno 19. avgusta ne bo možno pripeljati odpadkov.

Iz Komunale Kranj so za Žurnal24 pojasnili, da bodo v Zbirnem centru Zarica vgradili tehtnico, ki bo ob prihodu in odhodu omogočala tehtanje vozil, s tem pa tudi ugotavljanje mase dejansko pripeljanih odpadkov. To je pomembno zlasti za tiste vrste odpadkov, za katere se pozneje zaračunava odlaganje in obdelava (na primer gradbeni material, zeleni odrez). Naložbo v višini 40.000 evrov kot lastnica zbirnega centra financira Mestna občina Kranj.

Sočasno bo ob gradbenem izkopu Komunala Kranj na svoje stroške prestavila še nekatere podzemne infrastrukturne vode zaradi zagotavljanja naknadne preureditve vstopno-izstopnega platoja ob novi upravni stavbi, ki bo tudi omogočil izboljšano prometno logistiko zbirnega centra. Ta del naložbe pa znaša 45.000 evrov, so še navedli v odgovoru iz Komunale Kranj.

dezurni@styria-media.si

Komunala Kranj KOMUNALA KRANJ Gorenjska Do junija 2024 načrtujejo za 10 milijonov evrov naložb e-odpadki, Kranj, Zarica, ponovna uporaba E-ODPADKI Gorenjska "Še sem uporaben!" tudi v Kranju Zemljišče, DARS, gorenjska avtocesta KRANJ Gorenjska Nenevarne odpadke bi predhodno skladiščili in pretovarjali ob avtocesti

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.