Magazin
45 ogledov

Antenna Group vložila v produkcijsko hišo Imagine Entertaintment

kyriakou Žurnal24 main
ANTENNA Group praznuje mednarodni poslovni uspeh. Po sklenitvi strateškega partnerstva z Raine Group je Antenna Group sklenila dogovor o investiranju v eno najplodnejših produkcijskih hollywoodskih hiš, Imagine Entertainment.

"Z naložbo Raine Group bo Imagine lahko še razširil svoj ustvarjalni domet in sodeloval z ustvarjalci vsebin na vseh področjih zabavne industrije ter raziskoval nove načine povezovanja pripovedovanja zgodb in sodobnih tehnologij,“ so sporočili s Planet TV, čigar lastnih je Antenna Group.

Imagine Entertainment sta leta 1986 ustanovila Ron Howard in Brian Grazer, da bi lahko samostojno ustvarjala celovečerne filme, televizijske oddaje in druge izvirne vsebine.
Imagine Entertainment je prejel že več kot 60 prestižnih nagrad, tudi 10 oskrajev in 40 nagrad Emmy. Med njegovimi uspešnicami so z oskarji nagrajeni Čudoviti um, 8 milj, Apollo 13, Ameriški gangster, Da Vincijeva šifra, Lažnivec, Povratni ogenj in Starševstvo. Med prihajajočimi filmi so Inferno, American Made, Lowriders in The Dark Tower, med sedanjo filmsko produkcijo sta Imperij in Shot's Fired televizijske mreže Fox ter Breakthrough in Mars, ki ju predvajajo na NatGeo. Med uspešnimi preteklimi televizijskimi projekti sta NBC-jeva Starševstvo in Friday Night Lights, Foxova 24 in 24: Nov dan, Foxova in Netflixova Odbita rodbina, PBS-jev Radovedni George, pa tudi HBO-jeva serija From the Earth to the Moon, za katero sta Howard in Grazer prejela nagrado Emmy za najboljšo miniserijo.

Direktor Antenna Groupa, Theodore Kyriakou, je med nedavnim nagovorom Antenninim zaposlenim v Grčiji o naložbenem sodelovanju z Raine Group dejal: "Sredstva smo vložili v Spotify, največje svetovno podjetje za pretakanje glasbe. Partnerski sporazum z Raine Group je del Antenninih prizadevanj za doseganje globalne rasti s prevzemi in razvojem uspešnih medijskih blagovnih znamk. Vlagamo v več deset digitalnih medijskih podjetij v ZDA. V Romunijo smo pripeljali VICE media. V Srbiji smo ustanovili novo televizijsko in radijsko postajo. V Sloveniji smo podvojili tržni delež med gledalci. Pridružili smo se strateškemu vseevropskemu European Media Alliance s sedmimi vodilnimi evropskimi medijskimi skupinami, namenjenemu promociji in spodbujanju razvoja digitalnih podjetij v Evropi z izkoriščanjem njihovega medijskega potenciala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.