Magazin
32 ogledov

Barve po načelih feng šuja

dnevna soba Žurnal24 main
Barve prostorov lahko izbiramo tudi v skladu z načeli feng šuja, torej glede na počutje, ki ga želimo doseči.

Izberite barvo za podlago

"Postavite se v sredino prostora, ki ga želite spremeniti, in poskušajte začutiti, kakšne barve si resnično želite. Izbrana barva bo podlaga, na kateri boste oblikovali dokončno podobo prostora," razlaga Maja Blažič iz studia notranje opreme.

Rjava za trdnost

Po feng šuju vsaka skupina barv pripada eni od osmih smeri neba, ki je povezana z njeno či. Ta je subtilen tok elektromagnetne energije, ki povezuje vse stvari v vesolju. Rjava pripada zahodu in jugozahodu. Poglablja trdnost in je primerna za svetle, sončne prostore.

Vijoličasta za strast

Strast boste povečali z vijoličasto, ki je primerna tudi za družabne prostore. Če želite doseči formalno vzdušje, pa izberite sivo, ki po feng šuju spodbuja občutek dostojanstva in avtoritete.
Smaragdno zelena poraja živahnost in navdušenje, pomirja in vzbuja občutek ugodja, turkizna ustvarja ozračje sproščenosti pa tudi navdihuje in poživlja. Za prostor, v katerem želite biti igrivi in romantični, izberite breskovo rožnato, ki bo ustvarila pravo okolje za večerjo.

Poslušajte sami sebe

"Sicer pa je ne glede na to, ali vas načela feng šuja prepričajo ali ne, pomembno predvsem to, da nas notranji vzgibi in čustva, ki se nam porajajo ob določeni barvi, najbolje usmerjajo, v katero barvo bomo oblekli določen prostor," za konec pravi Blažičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.