Magazin
62 ogledov

Benetke od petka iz zraka

Benetke Shutterstock
Pristanek na beneškem letališču Marco Polo je zagotovo med najlepšimi – če sedite ob desnem oknu in če je vreme lepo, je mesto za nekaj sekund tudi vaše. Od petka si Benetke lahko iz zraka ogledate tudi hitreje.

A le z debelejšo denarnico. Zadnji junijski petek so Benetke dobile "idrovolante" – hidroplan je letalce Cessna Caravan 208, ki vzleta in pristaja na morski gladini, sprejme pa lahko devet potnikov in prav vsi med polurnim poletom nad Benetkami in Beneško laguno sedijo ob oknu. "Baza" nove ponudbe, ki bo nedvomno vabila petične goste, pa tudi zaljubljence v mesto in laguno, je na otočku San Clemente – leži med Lidom in Giudecco –, kjer že domuje razkošen hotel, do tja pa turiste in vse druge odpeljejo s Trga sv. Marka.

Pol ure beneških sanj

Polet traja pol ure, letalce pa nad laguno spretno zaokroži tako, da se odpre tudi pogled na otoke in otočke San Servolo, San Giorgio Maggiore, Giudecca, Sant’Elena, Lido, Murano, Burano in Torcello. A najpomembnejši in najlepši še vedno ostajajo trenutki nad Benetkami – v zraku ni nobenega dvoma, da oblika Benetk spomni na ribo. Le o ceni se italijanski mediji niso razpisali. Zgodovina "zračnih ogledov" Benetk s hidroplanom sicer sega daleč nazaj. Zadnji redni poleti s hidroplanom so se zgodili leta 1930, v laguni pa so z vode vzletali in na njej pristajali že pred stotimi leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.