Magazin > Bizarno
73948 ogledov

Eden najokrutnejših hrvaških morilcev se je v zaporu poročil

Pogrešani Anel Sijaric PU Ljubljana
Svojo nevesto je prvič videl na poročni dan.

Srđan Mlađan, ki zaradi trikratnega umora prestaja 25-letno zaporno kazen, se je v torek poročil z 20-letno Zagrebčanko Elijo Molnar. Mladenko, ki je morilcu policista pisala v zapor, je prvič videl na dan poroke.

Kot poroča Jutarnji list, je Mlađanu uprava zapora sicer dovolila poroko, niso pa mu dovolili, da s svojo novopečeno nevesto nekaj časa sam preživi v sobi za obiske, kjer bi lahko uživala v intimnih trenutkih.

Družina 20-letnice je v šoku. "Prosim? Kaj ste rekli? Poročila se je? Z morilcem?. Moj bog. Pozno je prišla domov, čez roko je nosila dolgo črno obleko. Njeno obnašanje ni razkrivalo, da se ji je zgodila velika življenjska sprememba oziroma nekaj pomembnega. Z bratom sta do treh zjutraj govorila v sobi. Morda mu je za poroko povedala,“ je povedal Elijin dedek, ki je sicer vedel, da njegova vnukinja iz zapora dobiva ljubezenska pisma.

Priči je Mlađan poiskal med sojetniki, nevesta pa je organizirala prstana. Dobila sta tudi dovoljenje za fotografiranje.

38-letni Mlađan je prvič ubijal leta 1998. "Verjameš v Satana?“ je vprašal 16-letno Elizabeto Šubić, v katero je dvakrat ustrelil, ker mu ni odgovorila. Morilec svoje žrtve ni poznal. Tistega dne se je odločil, da bo nekoga ubil in gimnazijka je bila ob napačnem času na napačnem kraju. Dva tedna pozneje je spet nekoga ubil – svojega soseda Petra Jančića. Policija ga je prijela, ko je v soseščini oropal banko. Takrat so tudi odkrili, da je ubil dve osebi. Mladenič je bil v tistem času sicer že stari znanec policije, saj je med drugim zažgal šolsko knjižnico. Bil je mladinski hrvaški prvak v rokoborbi in velik oboževalec filma Rojena morilca. Iz videoteke si ga je izposodil 52-krat.

Obsojen je bil na deset let zapora. "Vidimo se v peklu,“ je sodniku po prebrani obsodbi zabrusil. Čeprav je ubil dve osebi, je ječo lahko 21-krat zapustil, z zadnjega izhoda se ni vrnil. Šel je v Zagreb in kupil pištolo, s katero je spet oropal banko. Policija ga je našla, a se očitno ni zavedala, kako nevaren je.  Na njegov dom so poslali policista Milenka Vranjkovića Kinga, ki je morilca srečal v pritličju stavbe. King ga je prosil za osebno izkaznico in vprašal, ali  Mlađan stanuje v tej zgradbi. Mlađan mu je odgovoril s tremi streli in zbežal ter ugrabil Boženo Kosović in njena dva otroka. Trojica je srečanje s "pošastjo“ preživela. Ugrabitev je traja pet ur.

Med sojenjem je Mlađan povedal, da je moral ubijati, ker ga je bolel trebuh, glas v glavi pa mu je dopovedoval, da bo bolečina po umoru ponehala. Njegovemu odvetniku ni uspelo dokazati, da je bil v času umorov neprišteven. V zaporu bo ostal do leta 2025.

Komentarjev 6
  • sam50 16:30 27.oktober 2019.

    Torej leta 2025 pričakujejo na območju,kjer se bo ta psihopat nahajal ponovno morijo.....

  • Avatar Lana66
    Lana66 22:05 25.oktober 2019.

    www.getmeets.com - je odlično spletno mesto za zmenke za odrasle s pametnim iskalnikom, ki najde spolnega partnerja!

  • mph 12:22 25.oktober 2019.

    Kot vedno, imamo pošastne predvsem zakone. Samo to. In tistim, ki jih tako zelo skrbi za morilce in njihove pravice, bi privoščil, da jih en tak obišče. Tej civilizaciji se je povsem sfuzlalo in tega bo vedno več.