Magazin > Bizarno
113802 ogledov

Lepa Lucija s fotko s Triglava požela val ogorčenja

Triglav Profimedia
Na Triglav v snegu brez derez in v kratkih rokavih.

Na Facebook strani Exploring Slovenia so te dni ubjavili fotografijo ljubiteljice gorskega pohodništva Lucije Rovtar. Prelepa fotografija prikazuje postavno Lucijo na vrhu Triglava, a njena oprema v zimskih razmerah je ujezila številne komentatorje.

"Neprimerno zavajanje, neprimerna oprema, vse za fotošuting "influencerji" zresnite se," se je glasil eden izmed komentarjev, ki ga je všečkalo kar 40 ljudi. 

"Bi bilo lepše videti, če bi bila mogoče v kopalkah ... Tako pa ne veš, ali misli resno ali dela reklamo za katastrofo."

"Upam, da je fotošop, drugače si lahko s tako obutvijo kar helikopter rezervira."

Po burnih odzivih pa so Luciji v bran stopili uredniki Facebook profila Exploring Slovenia in zapisali, da to seveda ni celotna oprema, ki jo je Lucija tisti dan uporabljala. "Ker se vas je nekaj obtaknilo ob Lucijina oblačila in opremo, naj povem, da na fotografiji morda res zgleda pomanjkljivo opremljena, kar pa vsekakor ni dejanska slika. Na podlagi njenih izkušenj verjamem, da se zna primerno opremiti za vzpone, kot je zimski Triglav, in da fotografija ne pokaže njene celotne opreme. Vsi pa vemo, da za zimski vzpon na Triglav ne potrebujemo le primerne opreme (zimske pohodniške čevlje, dereze, cepin, čelado, lavinski trojček), ampak tudi dobršno mero izkušenj in znanje, kako se oprema pravilno uporablja. Slednje je izredno pomembno! Na Triglav se vsekakor ne podamo, če nismo prej brez problema splezali že več zelo zahtevnih smeri v zimskih razmerah. Srečno," so opozorili. 

Fotografijo je na omenjeni strani sicer všečkalo več kot 10 tisoč ljudi.

Komentarjev 13
  • Boschtjan Zupanchich 17:21 05.februar 2023.

    .... sorry, this page isn't available ... so rekli na insantgramofonu ... a je res tako lepa, da se kar sneg topi pred njo ? Dvomim, ker, nekoč sta pa res bili dve bejbiki, pred katerimi pogledi so se topili ...prikaži več kamni in zobje zveri, ampak, dvomim da je bila pozneje še kaka taka inkarnirana, Ker, večina jih je bilo pozneje še lepih na zunaj, zato pa So bile na Znotraj toliko Bolj Grde !!! ! !!! Žal pa se to nadaljuje še vse do Dandanes !!! ! !!! Šele v Novi Dobi Bo spet Drugače, samo vmes Bo še ...

  • robi2107 12:07 05.februar 2023.

    ... so te dni ubjavili ..... jao, šalabajzerji

  • wolfenstein 09:53 05.februar 2023.

    Povsod kamor pridejo, poskusijo iz tega narediti modno revijo in tekmovanje za všečke. Tudi z neumnostmi, ki nimajo nobene veze z realnostjo. Ovce sledijo in všečkajo. Seveda so na tako močno obdelanih fotografijah, da osebe, če bi jo srečal na ...prikaži več ulici, sploh ne prepoznaš, vedno v prvem planu zadnjice in joški, čeprav naj bi prikazovale povsem nekaj drugega. Če ni všečkov, se hitro poberejo drugam. Bolj zanimivo je, kje najdejo prfuknjence, ki jih vsak dan od jutra do večera fotografirajo.