Magazin > Bizarno
366 ogledov

Nage riti ušle izpod nadzora

Letos so udeleženci pokazali preveč tudi za vsega vajene Američane. Žurnal24 main
Američani imajo veliko zanimivih tradicij. Med njimi je tudi tradicionalno kazanje zadnjic, ki ga prirejajo v kalifornijskem mestu Laguna Niguel.

Zadnjih devetindvajset let se je drugo soboto v juliju ob železnici, ki vodi skozi mesto Laguna Nigel, zbrala množica ljudi. Zbrani niso pretirano navdušeni nad vlaki niti ne pripadajo kakšnemu klubu ljudi, ki radi mahajo. Zbrali so se iz preprostega razloga: mimovozečim vlakom so želeli pokazati svojo golo zadnjo plat.

Ni šlo vse po načrtu
Letošnja prireditev pa se ni izšla ravno po načrtih organizatorjev. Prvič v zgodovini so zbrane razgnali policisti, saj so prejeli več pritožb o neprimernem razkazovanju. Dogodek naj bi ušel izpod nadzora, ko so se nekateri od osem tisoč udeležencev odločili pokazati več kot le zadnjo plat.

Okrog tretje ure popoldne so zbrane razgnali, a so se najvztrajnejši vrnili in vztrajali dolgo v noč. Vsakih dvajset minut so slekli hlače in čakali na radovedne poglede, ki so se sončili na njihovih golih zadnjicah.


Če boste naslednje leto drugo soboto v juliju na Amtrakovem vlaku, ki pelje skozi Laguno Niguel, boste lahko doživeli tak prizor. © moonamtrak.org

 
Vse zaradi stave
Tradicija izvira iz leta 1979, ko je padla stava med prijatelji pivci. Eden od rednih obiskovalcev lokalnega bara je svojim prijateljem obljubil pijačo, če si upajo pokazati svojo nago rit vlaku, ki bo naslednji pripeljal mimo. Ne boste verjeli, številni so bili za zastonj pijačo pripravljeni razgaliti svojo zadnjico, od tu dalje pa je vse le še zgodovina.

Vljudno vabljeni
Na spletni strani, posvečeni temu dogodku, organizatorji spodbujajo udeležence k inovativnosti in sodelovanju. Več kot dobrodošli so ljudje močnejše postave, spodbujajo pa tudi okraševanje zadnjic po vaši želji. Zaradi "velike koncentracije trapastih ljudi“ je obisk dogodka rahlo tvegano dejanje, vendar pa vsak sam odgovarja za svoja dejanja, še dodajajo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.