Magazin
30 ogledov

Bralka: "Mesna lazanja za vegetarijanko"

lazanja Shutterstock
Ste tudi vi že bili na groznem zmenku? Še vedno se lahko potegujete za privlačne nagrade.

Zmenki so že sami po sebi nočna mora, iz zgodovine mojih pa mi je eden še posebej ostal v spominu. S fantom, ki mi je bil všeč, sva nekajkrat na teden hodila na zmenke. Enkrat v kino, drugič na pijačo, spet tretjič na večerjo. Po kakšnem mesecu se je odločil, da me povabi domov na romantično večerjo, ki jo bo meni na čast pripravil sam. Ker je fant še vedno živel pri starših, je bilo potrebnih kar nekaj organizacijskih spretnosti, da je do večerje res prišlo. Vprašal me je, ali imam kakšne posebne želje glede hrane in pijače. Posebnih želja sicer nisem imela, poudarila sem le, naj bo vegetarijansko. Temu se je iz srca nasmejal in pripomnil, da že od vsega začetka ve, da sem vegetarijanka.

Končno je prišel čas romantične večerje. Svečke, rožice, romantična glasba ... vse, kot se šika. Zmenek bi bil resnično sanjski, če ne bi prišlo do neljubega pripetljaja. Ko se je odločil, da mi postreže s hrano (za katero mi je že večkrat omenil, da je za pripravo resnično porabil ves dan), pa sem presenečeno pogledala krožnik, na katerem je bila mesna lazanja. Začudeno sem ga pogledala: "Hm, jaz sem vendar vegetarijanka." On pa je odgovoril, da je poleg mesa v lazanji tudi zelenjava. Ker nisem želela komplicirati, sem mu rekla, da bom pojedla prilogo in desert. Nato se je začela drama, da to tako ne gre, saj je on ves dan kuhal, in da sem nehvaležna, saj se je zelo potrudil in zapravil celo premoženje. Nekaj časa sem ga osuplo gledala, nakar sem se mu iz srca zahvalila za trud in kar se da hitro odšla.

Svojo zgodbico nam lahko pošljete na prijava@zurnal24.si do 16. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.