Magazin
38 ogledov

Brez metle nikamor

Bogenšperk Shutterstock
Preživite dan in noč v enem od gradov.

Počitniški namig. Preganjajte duhove po slovenskih gradovih.

Blejski grad v pajčevini

Tisočletno zidovje blejskega gradu bo "prepredeno s pajčevino, naseljeno s pajki in netopirji. "Grajski kuharji bodo pripravili slastne zvarke in jedi," obljublja Lea Ferjan z Zavoda za kulturo Bled. Prireditve bodo od 29. do 31. oktobra, in sicer med 16. in 18. uro. Pripravljajo tudi delavnice za otroke s pestro animacijo in nastopi.

Sežig čarovnice na Gradu

Čarovnice, ki bodo skrbele za vaše dobro razpoloženje, se bodo začele zbirati okrog poldneva in vas bodo popeljale v čarovniški program, ko boste z njimi zaplesali, slišali čarovniško himno Comprnice-comparce, si ogledali otroško predstavo, srednjeveške plese, viteške boje in grajsko gospodo, lov in sojenje čarovnici ter sežig čarovnice na grmadi,” napoveduje Danijela Krpič, koordinatorica prireditve na Gradu na Goričkem.

Po urok na Bogenšperk

Najglasnejše čarovnice in čarovniki bodo v začarani kleti tekmovali za najboljši čarovniški krik,” bo po napovedi Joži Vovk eden od številnih dogodkov na gradu Bogenšperk, kjer razstavljajo prave stare čarovniške uroke.

Na zabavo s klobukom

Klobuk je poleg metle in bradavičastega nosu obvezna oprema vsake prave čarovnice. Kos črnega kartona zavijte v stožčasto obliko, ga prilagodite, da se bo prilegal velikosti glave, in ga zlepite skupaj. Presežek kartona odrežite. Izrežite še rob klobuka in ga pritrdite na spodnji del stožca. Polepite ga z okraski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.