Magazin
61 ogledov

Čas obdarovanj in darovanj

praznik Shutterstock
Prvi konec tedna decembra bodo v slovenskih mestih prižgali praznične lučke. Dobrodelno. Na sejmih bodo zbirali sredstva za otroke iz socialno šibkih družin in igrače za tiste, ki so jih prizadele poplave.

Sejmi v začetku decembra so tradicionalen začetek prazničnega vzdušja. Poiskali smo nekaj sejmov, na katerih boste lahko kupili unikatna novoletna darila, se zabavali in tudi darovali v dobrodelne namene.

Sila tradicionalno

Eden od najodmevnejših dobrodelnih bazarjev, ki ga organizira Slovensko mednarodno združenje žensk (Sila), bo letos v soboto, 1. decembra, na Gospodarskem razstavišču med 10. in 15. uro. Kot vsako leto doslej bodo na bazarju zbirali sredstva v dobrodelne namene. Na bazarju prodajajo značilne izdelke iz 30 držav, ki imajo diplomatska ali konzularna predstavništva v Sloveniji. Novost na letošnjem bazarju bo prodaja kuharske knjige Sila okusi Indije. Prireditev dopolnjujejo srečelov, stojnice za umetnike, knjige in oblačila iz druge roke ...

Podpora ustvarjalcem

Sejem, na katerem boste lahko podprli še neuveljavljene ustvarjalce oblačil, nakita in modnih dodatkov ter slikarje in druge ustvarjalce lepega in unikatnega, bo v ljubljanskem etno klubu Zlati zob prav tako v soboto, 1. decembra, od 10. ure. Na Ta zlatem semnju bo tudi izmenjalnica oblačil, na katero lahko vsak prinese vsa oblačila, obutev in dodatke, ki jih ne potrebuje in jih želi zamenjati za kaj drugega.

Igrače za poplavljene

Še preden bo na pot krenil Miklavž, dobri mož, ki obdaruje otroke, bo v nedeljo, 2. decembra, ob 16. uri v Mestnem muzeju Ljubljana Miklavževanje z žabico Ljubo. Namesto vstopnine bodo zbirali igrače in knjige za prizadete v poplavah.

Za socialno ogrožene

Dan prej pa bo na Celjski koči Miklavževa sobota, brezplačna in dobrodelna prireditev, kjer se bo točno opoldne začela celodnevna zabava za otroke v Veseli Miklavževi deželi. V humanitarni akciji Otroci otrokom bo potekala dobrodelna prodaja voščilnic in izdelkov, ki jih bodo otroci naredili na delavnicah. Denar je namenjen otrokom socialno ogroženih družin, ki jim bomo popestrili božične praznike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.