Magazin
40 ogledov

Tega o Disneylandu niste vedeli

Disney Shutterstock
Zabaviščne parke Disney vsako leto obišče na milijone otrok in odraslih in skoraj nihče od njih ne pozna malih skrivnosti, ki zgodovino parkov krojijo že od njihovega nastanka. Nekaj od njih jih razkriva portal Business Insider.

Otroški pepel v gradu groze

Ena od najbolj groznih atrakcij Dinseylanda je "The Haunted Mansion", strašni grad, ki pa ima tudi svojo temačno in resnično skrivnost. Uslužbenec zabaviščnega parka David Koenig pravi, da je pred leti skupina turistov v gradu želela ostati malo dlje z namenom, da bi se poklonili nedavno preminulemu sedem letnemu dečku. Skupina je za spominski poklon dobila dovoljenje, a kmalu se je izkazalo, da to ni bilo vse, kar so želeli. Žalujoči so po gradu brez dovoljenja razsuli tudi dečkov pepel, zaradi česar so morali grad zaradi čiščenja začasno zapreti. Po tem dogodku naj bi Disney dobil kar nekaj prošenj za razsutje pepela, a prošnjam niso ugodili.

Lovilci miši

Čeprav je eden od najpripravnejših likov Disneya prav miška, pa v zabaviščni park vsak večer, ko se ta zapre za obiskovalce, spustijo mačke, ki lovijo miši in podgane. Biti Disneyev mišelovec pa ni kar tako. Mačke dneve preživljajo v svojem parku, zanje skrbi veterinar, vse mačke so kastrirane, morebitne mladičke in nove najdenčke pa lahko obiskovalci posvojijo.

Cenzurirane fotografije

Leta 1990 je v Disneylandu odmeval incident deklet, ki so na vlakcu "Splash Mountain" zaradi fotografij kazale prsi. Ker je bilo tako divjih izgredov vse več, so zaposlili skupino ljudi, ki je pregledovala vsako posneto fotografijo, vlakec pa je dobil vzdevek "Flash Mountain". Zaradi upada golih incidentov so se pred tremi leti odločili, da takšnih nadzornikov ne potrebujejo več.

Pravo mesto

Ste vedeli, da ima Disney Worl status pravega mesta? Zgodovina pravi takole: Walt Disney je prvi park odprl leta 1955, čez štiri leta pa se je odločil, da še enega odpre v Orlandu na Floridi. Ker je zemljišče, kjer naj bi pak stal, ležalo na ozemlju dveh zveznih držav, je Walt oblasti zaprosil, da bi Disney World dobil status pravega mesta. Prošnja je bila sprejeta in Disney World ima enake pravice, kot vsa ostala mesta.

Brki prepovedani

Čeprav jih je Walt Disney imel, je od svojih zaposlenih zateval, da brk ne smejo nositi. Pravilo je veljalo kar 43 let. Nekoliko več svobode o svoji poraščenosti imajo zaposleni od leta 2000, ko so brki postali dovoljeni – a še vedno morajo biti lepo urejeni.

Skrivni klub 33

V Disneylandu obstaja skrivni klub 33, katerega člani so direktorji znanih podjetij, pa tudi zvezdniki, kot sta Johhny Depp in Elton John. Vstop med izbrance stane kar deset let čakanja, 10 tisoč dolarjev vpisnine in 3,5 tisoč dolarjev letne članerine. Kaj vse izbranci dobijo za to, ni znano, vemo pa, da je klub 33, ki se skriva za zelenimi vrati, edino mesto v Dineylandu, kjer izbrance med pitjem koktejlov ne moti otroški vrvež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.