Magazin
31 ogledov

Najbolj umazano mesto je New York

new york Shutterstock
Najbolj hrupno, umazano in najmanj vljudno mesto v ZDA je New York. Pa čeprav po drugi strani mnogim predstavlja raj za nakupovanje, blišč in glamur.

Kupi smeti na pločnikih, brezdomci in podgane, hrupne množice avtomobilov in taksijev ter neprijaznost do turistov so negativi, ki so jih New Yorku pripisali udeleženci spletne ankete turistične revije Travel and Leisure. V njej je sodelovalo 50.000 ljudi, ki so ocenjevali 35 največjih mest v ZDA.

Mesto New York se je v anketi pokazalo kot najmanj dostopno od vseh mest v ZDA. V njem želi živeti toliko ljudi, da cene stanovanj dosegajo astronomske višave. Za primerjavo – garsonjera na Manhattnu naj bi stala toliko, kot hiša z bazenom v predmestju Charlotta v Severni Karolini.

Kljub umazaniji in neprijaznosti pa so anketiranci New Yorku podelili najvišje ocene za pestro kulturno dogajanje – obiskovalce prepričajo številna gledališča, galerije in druge kulturne ustanove. Najvišje ocene je mesto, ki ga je lani obiskalo 50 milijonov ljudi, dobilo za razširjenost luksuznih trgovin, restavracij, rasne in etične raznolikosti, pa tudi urejenih domačinov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.