Magazin
34 ogledov

Čudež rojstva v ledeni zibki

Jaslice so eden od glavnih simbolov božičnega časa, ki se začenja z nocojšnjim p Žurnal24 main
Žive jaslice v Postojnski jami, soteski Mlačca in kanjonu Kokre.

Dogajanje okrog Jezusovega rojstva si boste v interpretaciji igralcev na prostem lahko ogledali po več slovenskih prizoriščih, tri najatraktivnejše žive jaslice pa bodo uprizorili v kraškem podzemlju Postojnske jame, ledenem objemu soteske Mlačca pri Mojstrani in v kanjonu reke Kokre v Kranju, ki se konča v previsni jami.

Jama bo imela talent

Prizore iz zgodbe o božjem rojstvu bodo v Postojnski jami že 22. leto predstavili v najlepših kapniških prostorih, mimo katerih se bodo obiskovalci sprehodili ob hkratnem ogledu jame. Praznično vzdušje bodo poudarili petje pevskih zborov ter nastopa zmagovalke letošnjega šova Slovenija ima talent Julije Kramar, ki bo zapela operno skladbo Ave Maria, in lanskega finalista istega šova Petra Vodeta s kitarsko izvedbo Svete noči. Žive jaslice bodo na ogled 25., 26., 29. in 30. decembra ter 1., 2. in 6. januarja ob 14., 15. in 16. uri. Vstopnice za odrasle stanejo 17, za otroke pa 9 evrov.

Predstava v derezah

V soteski Mlačca v Mojstrani pa bodo Jezuščka že desetič umestili med umetne ledene slapove, ki so z dodatkom svetlobnih učinkov prava paša za oči. Ob desetletnici bodo predstavili nekaj novih songov, ki jih igralci v derezah tudi odplešejo. “Ne da se prešteti vseh skulptur, svečk, obokov, rožic, lampijonov, smrečic, vodometov, jezerc in okraskov iz ledu, ki bodo pričakali gledalce ob vstopu na tribune. Vsak meter ledenega prihoda je popolnoma dodelan in škoda je, da nekateri le pridrvijo na tribune v upanju, da si zagotovijo dobro mesto in pri tem spregledajo toliko lepega,” pravijo organizatorji. Predstavo si lahko ogledate od 25. do 30. decembra ter 1. in 2. januarja ob 16., 17. in 18. uri. Cena za odrasle je 10, za otroke 7 evrov, za predšolske otroke pa je vstop prost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.