Magazin
36 ogledov

Dieta za ptice

Smokey je spregovoril ravno v pravem trenutku. Žurnal24 main
Ob kakšnem gramu preveč iz hrane ptic izločite oves in jajčno hrano.

"Ptice se pogosto zredijo, še posebno ko je parček skupaj v kletki. Samček običajno hrani samičko, ta pa se lahko hitro zelo zredi," pojasnjuje rejec in poznavalec ptic Bruno Čebulj. In kaj svetuje kot dieto? "Če želimo, da bi ptice shujšale, jim moramo zagotoviti ustrezno hrano. Oves, konoplja, črno seme in mehka jajčna hrana so zelo kalorični in polni maščob. Proso in svetlo seme bosta ptici pomagala pri izgubljanju odvečnih maščob. V prehrano je treba vključiti več sadja in zelenjave; tudi kakšne trave in pleveli, kot so kurja črevca, so odlična hrana, vendar ne smejo biti škropljeni s strupenimi snovmi." Sveže vejice jablane, smreke in drugih nestrupenih dreves prav tako pomagajo pri uravnoteženi prehrani.

Rožnate mišice ali maščoba?

Ali je ptica predebela, se prepričate, če pihnete v predel spodnjega dela trebuha. "Pri pticah z normalno težo se takoj vidi rožnate mišice, pri debelih pa je pod kožo le rumenkasta maščoba," pojasnjuje Čebulj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.