Magazin
67 ogledov

Dinozavri v Volčjem potoku

Cena vstopnice za Volčji potok za odrasle je do 26. aprila 5,5 evra. Za otroke j Žurnal24 main
Do 16. maja si lahko v Arboretumu Volčji potok ogledate ekskluzivno razstavo z več kot 50 dinozavri v naravni velikosti.

"Dinozavri prihajajo iz sosednje Avstrije, razstava pa bo trajala do 16. maja. Zanimanje je ogromno, ljudje prihajajo z vseh koncev Slovenije, čeprav so bili ti dinozavri v manjšem obsegu predstavljeni že lani v Mariboru," je povedala Urška Galien iz arboretuma.

Na ogled živi fosili
V arboretumu predstavljajo tudi drevesa, s katerimi so se dinozavri po znanstveni domnevi takrat najverjetneje prehranjevali. "Nikjer v Sloveniji teh dreves ni mogoče najti na enem mestu, razen pri nas. Ta drevesa, ki jim rečemo tudi živi fosili, so ginko, volemija in metasekvoja," je razložila Galienova.

Pošasti v naravni velikosti
Velikost dinozavrov je naravna in tako zelo privlačna za obiskovalce, saj tako dobijo resnično predstavo o velikosti teh izumrlih živali. Razstavljeni dinozavri so izdelani v povprečnih velikostih, v opisih zraven pa boste našli tudi približno največjo velikost posameznega primerka. Letos razstave žal ne bodo podaljšali, se bodo pa morda dogovorili za nadaljevanje.

Ko zacvetijo tulipani
Aboretum Volčji potok (VP) je za obiskovalce privlačen vse leto, zagotovo pa je cvetoča pomlad najlepša paša za oči, željne naravnih lepot. In kaj se bo dogajalo v prihodnjih dneh?

  • Od 10. aprila do 2. maja: Dnevi cvetočih tulipanov in pomladnega cvetja. Konec aprila bo zacvetelo več kot dva milijona tulipanov.
  • 10. april od 18. do 20. ure: Pomladno nočno nebo. Za vse ljubitelje opazovanja neba, ki bi o njem in njegovih pojavih radi izvedeli več, bo v francoskem parku potekala ljubiteljska astronomska delavnica. V primeru slabega vremena delavnica odpade.
  • 22. april: Dan Zemlje. Kako skrbeti za naš planet, da bo preživel in z njim mi, vam bodo pokazali na delavnici za vse generacije, ki ob dnevu Zemlje poteka med 16.30 in 17.30 na otroškem igrišču.
  • 8. maj od 10. do 12. ure: Kraševec, predstavitev edine slovenske pasme psov. Mateja Mihelčič iz Društva ljubiteljev in vzrediteljev kraških ovčarjev Slovenije bo kraševce predstavljala v Souvanovi loki, v izjemno slabem vremenu delavnica odpade.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.