Magazin
29 ogledov

Dobro načrtovana garsonjera

Garsonjera, prostor, v katerem jemo, spimo, delamo in stanujemo, mora biti funkcionalno opremljena, drugače lahko deluje utesnjeno.

Barve
Stene in tla v svetlih barvnih odtenkih in z umirjenimi vzorci naredijo prostor večji. Stene bodo s kreativnim izražanjem vdihnile življenje v prostor in mu zagotovile razgibanost. Uporabite lahko več barv ali pa se zadovoljite z eno v več odtenkih.

Pohištvo
Najprimernejše je pohištvo iz svetlega lesa. To velja predvsem za omare, ki bi s temnimi sprednjimi stenami prostor samo še utesnile. Sprednje strani z ogledali so tako bolj primerne, saj prostor optično povečajo. Večnamensko pohištvo je izredna prednost majhnih stanovanj. Praktično majhno pohištvo je tudi prednost, ki jo potrebujete, če živite v garsonjeri. Zložljivi stoli in mize so tako optimalen nakup.

Razmestitev pohištva
Če želite pridobiti prostor, nikar ne postavite vsega pohištva ob eno steno. Območja med seboj ločite. Posteljo na primer ločite od ostalega dela z omaro ali zaveso, lahko pa si omislite tudi peskano steklo. Z nizkimi elementi ločite prostore po namembnosti, hkrati pa še vedno obdržite občutek dovolj velikega prostora, v katerem se lahko "diha".

Shranjevanje
Kjer je malo prostora, so praktične vzidane omare z drsnimi vrati, ker izrabijo prostor vse do stropa. Tudi pod visoko ali pol visoko posteljo lahko marsikaj shranite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.