Magazin
28 ogledov

Dojenje v javnosti je sporno

dojenje Žurnal24 main
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke, priporočljivo je dojiti čim dlje, pravijo strokovnjaki. Časovna priporočila so torej jasna, kako pa je s krajevnimi? Je dojenje v javnosti nekaj povsem običajnega?

Ameriške matere se zgražajo nad veleblagovnico Target, ki svojim strankam ne dovoli dojenja v prostorih veleblagovnice. Po zadnjem incidentu so se odločile, da bodo javno protestirale proti omenjeni blagovni znamki.

Kampanjo je pričela Michele Hickman iz Houstona, ki je pred kratkim doživela neprijetno presenečenje, ko je v eni od Targetovih poslovalnic želela podojiti svojega hlipajočega otroka. Med dojenjem sta do Michele pristopili prodajalki in jo prosili, da se prestavi v garderobo. Michele jima je razložila, da je dojenje njena ustavna pravica. Vendar sta bili prodajalki neomajni in nista popustili, saj naj bi bila politika podjetja povsem jasna in ne dovoljuje dojenja v prostorih trgovine. Grozili sta ji celo, da jo bodo obtožili za kaljenje javnega reda in miru. 

Hickmanova se je odločila, da ne bo popustila. Naslednji teden se tako obeta protest proti nesprejemljivim pravilom, ki jih omenjena blagovna znamka postavlja. Na tisoče mater se bo zbralo pred poslovnimi enotami omenjene družbe in protestno dojilo svoje otroke. Hickmanova je povrhu ustvarila skupino na Facebooku, ki se ji je dokaj hitro pridružilo 2.600 članov.

Sodelujte v anketi in nam zaupajte svoje mnenje o dojenju v javnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.