Magazin
65 ogledov

Nasveti za zimska oblačila

punčka H&M
Nižje temperature prinašajo tudi težave z oblačili in preoblačenjem.

Zunaj zebe, v vrtcu je vroče, malček pa se že tako ali tako nerad oblači in preoblači. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako zimsko garderobo prilagoditi, da bo otrok z njo čim bolj zadovoljen, vi pa boste imeli z njo čim manj dela.

1. Ne pretiravajte

Čeprav vas zebe, to še ne pomeni, da otrok čuti enako. Otroci se gibljejo veliko več kot odrasli, saj se neprestano igrajo in tekajo naokrog. Malčka zato oblecite tako, da se bo imel možnost sleči tudi do kratkih rokavov – upoštevajte čebulno oblačenje, plast za plastjo. Kadar je res zelo mrzlo, se pogosto zgodi, da otroci tudi v vrtcu ostanejo ves dan v zaprtem prostoru in ne gredo na sprehod, zato je kopičenje plasti oblačil zgolj za sprehod od avta do vrat popolnoma odveč.

2. Glavno je udobje

Otrok se bo bolje počutil v oblačilih, v katerih se lahko prosto giblje in se igra z vrstniki. Pretesna oblačila grobih materialov ga pri tem ovirajo. Dajte prednost raztegljivim in mehkim materialom, ki se otroku prilagajajo.

3. Preprosto in učinkovito

Pozabite na modne dodatke. Ko gre za garderobo malčka, je preprostost najpomembnejša. Pomislite, koliko manj dela bo z oblačili brez odvečnih zadrg, žepov, trakcev in dekoracije – zaradi teh jih je veliko težje obleči ali sleči. Jutra bodo postala veliko prijetnejša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.