Magazin
25 ogledov

Šole se veselite skupaj z otrokom

šolarka Shutterstock
Novo šolsko leto je pred vrati. Ponujamo štiri nasvete, za prijeten začetek pouka.

Prvi šolski dan je za otroka lahko zelo stresen, saj se podaja v popolnoma nov svet, o katerem je že marsikaj slišal. Da bi preprečili strah pred šolo in v otroku vzbudili veselje do prvega šolskega dne, vam ponujamo nekaj nasvetov.

Pomagajte si s knjigo

Pri pripravi otroka na šolo so vam lahko v pomoč tudi otroške knjige, ki so namenjene posebej temu. Knjigarne in knjižnice jih ponujajo kar nekaj. Namesto klasične pravljice za lahko noč tako skupaj preberite zgodbo o prijetnem začetku šole.

Potrebščine kupite skupaj

Nakupovanje zvezkov, barvic in knjig naj bo karseda zabavno. Otroku dovolite, da sam izbere, kakšne barve bo torba in kateri risani junak bo krasil platnice zvezkov.

Poudarjajte pozitivno

Namesto pridiganja o strogih učiteljicah in domačih nalogah se raje osredotočite na pozitivne stvari, ki jih bo otrok deležen v šoli. Novi prijatelji, šolski izleti, zanimive učne ure, nova znanja ... razlogov za veselje je veliko. Zaupajte mu svoje prijetne spomine na šolske dni in odhod v šolo.

Sprehodite se do šole

Pot do šole lahko prehodite ali prevozite že kak dan pred začetkom pouka, da se bo otrok počutil bolj varno in domače. Opazujte okolico in v poti čim bolj uživajte.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.