Magazin
27 ogledov

Dopust za 300 evrov

Ponudbe v zadnjem hipu preverjajte vsak dan. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Slovenci se poleg Hrvaške najpogosteje odločajo za obisk Turčije, Tunizije in Egipta.

"Najpopularnejše počitniške destinacije Slovencev so Hrvaška, Turčija in Tunizija," pravi Peter Hamler, predstavnik Sajko Turizma. Po podatkih, ki smo jih prejeli od drugih turističnih agencij, smo Slovenci še vedno zvesti tradicionalnim turističnim destinacijam, ki jih navaja Hamler, vse bolj pa je obiskan tudi Egipt.

V Turčijo za 320 evrov
"Turki obvladajo turizem, ponujajo namreč pestro izbiro hotelov po ugodnih cenah," pove Hamler. Turška riviera je med Slovenci tradicionalno priljubljena, saj slovi kot mati storitve all-inclusive. Cene turističnih aranžmajev se gibljejo od 320 evrov na osebo za en teden. Poletni obisk Turčije lahko pomeni težavo le za občutljive na vročino, saj se temperature dvignejo tudi do 40 stopinj Celzija.

298 evrov boste za storitev all-inclusive odšteli v Tuniziji. Cene se vsak dan spreminjajo, zato ponudbo večkrat preverite.
V Tuniziji ne pijte vode
"Hoteli v Tuniziji so državno kategorizirani, zato stranke opozarjamo, da je v primerjavi z drugimi državami ponudba hotela s štirimi zvezdicami mnogo skromnejša," opozarja Hamler. Cene storitev all-inclusive so od 298 evrov, vendar je treba stroške izletov, kot je udeležbe vreden puščavski safari po Sahari, k temu prišteti. Priporočljivo je pitje le ustekleničenih tekočin, sicer se lahko pojavijo prebavne motnje, še posebno če pijete lokalne čaje v barih, kjer se kozarci pomivajo le z vodo.

Egipt za od 290 evrov
Najbolj znani letovišči v Egiptu sta Hurgada in Šarm el Šejk. Tedenske počitnice v Hurgadi vas bodo stale od 380 evrov po osebi, Šarm el Šejk pa je malo cenejši, okoli 290 evrov. Cene aranžmajev se vsak dan spreminjajo. Najugodnejše so ponudbe v zadnjem hipu. Egipt je destinacija, ki zadovolji še tako zahtevne goste, saj ponuja tako sproščanje na neskončnih peščenih plažah kot tudi pustolovščine ob odkrivanju podmorskega sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.