Magazin
150 ogledov

Dopust za pustolovce

Informacije poiščite na Adriatica.net. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Robinzonske počitnice. V hiški od 365 evrov na teden, v svetilniku 20 evrov na dan.

Če si želite počitnic stran od mestnega vrveža, v samoti, brez električnih naprav ter le v objemu narave in morja, je prava izbira za vas robinzonski turizem. Odločite se lahko za najem katere od številnih preurejenih ribiških koč v skritih zalivčkih ali pa si privoščite malce nenavadne počitnice v svetilniku.

En teden od 365 evrov
Za en teden najema ribiške koče v Kvarnerju ali na Pašmanu (za tri osebe) boste do 18. junija odšteli 365 evrov, julija pa od 430 evrov. Za štiri osebe se cena najema začne pri 370 evrih, za pet pri 410, za osem pa pri 525 evrih na teden.

Hrano vam dostavijo
Do večine hišk je možen dostop le s čolnom ali pa prek makadamskih vzpetin, ki niso primerne za nizko spuščena vozila, zato je prevoz s čolnom boljša izbira. Avto lahko pustite tudi pri lastnikih hiš, ki vam dvakrat na teden po naročilu dostavijo tudi hrano. Hiške elektriko pridobivajo iz sončne energije, voda je iz cisterne, pri nekaterih pa je mogoče mobilnike polniti le z avtopolnilniki, zato imejte s seboj oba. Nekateri ponudniki imajo na voljo tudi motorni čoln, za vožnjo katerega pa morate imeti opravljen izpit. Cena je okoli 175 evrov za teden. Več informacij boste našli na Hrvaska.net, Girenicamandre.com, Galileo.hr ...

Spanje v svetilniku
Hrvaška ponuja tudi drugačne počitnice v svetilniku. Izberete lahko takšne blizu turističnih središč ali na odprtem morju. V svetilnikih so manjše sobe ali apartmaji, za dostavo hrane pa se lahko dogovorite z lokalnimi ribiči. Cene na osebo so od 20 evrov na dan, odvisno od lokacije. Več informacij boste našli na Adriatica.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.