Magazin
77 ogledov

Drzen konec poletja

Zipline
1/3
Bojan Novak
Adrenalinsko. Spust po jeklenici nad gorskim breznom, s peno po rečnih brzicah, s skirojem z gore.

Adrenalinski parki so zadnja leta postali zelo priljubljeni med tistimi, ki svoj prosti čas radi preživljajo aktivno. Ponudba v Sloveniji je zelo pestra, parki pa so posejani po vsej državi. Poleg plezanja, raznih spustov in poligonov si lahko privoščite nekaj manj znanih pustolovščin.

Adrenalin v zraku

To poletje se je v Bovcu odprl park letečih lisičk, ki po besedah ustanovitelja Uroša Snoja zagotavlja odlično izkušnjo s prelepim razgledom na ledeniško dolino Krnico. Pri 2,4-kilometrskem spustu po jekleni vrvi 200 metrov nad tlemi lahko dosežete hitrost tudi do 60 kilometrov na uro. Počasnejši ste na slackliningu, kar bi lahko prevedli kot vrvohodstvo, saj hodite po elastičnih vrveh, napetih na različnih višinah. Preizkusite se lahko tako pod Mariborskim Pohorjem kot na Krvavcu.

Čez drn in strn

Če imate raje trdna tla pod nogami, bi bil morda za vas zabaven spust po makadamski progi – sede z gorskimi karti ali stoje z gorskimi skiroji, kar na Krvavcu. Novost pa je tudi 18-kilometrski spust z gorskimi skiroji z 2.055 metrov od Mangartskega sedla do Loga pod Mangartom. Premaganih bo kar 1.425 metrov nadmorske višine.

Divje v vodi

Za tiste z malo več telesne pripravljenosti je v Bovcu in Bohinju na voljo hydrospeed ali rečni bob, ki je uvrščen med najbolj ekstremne vodne športe. Po brzicah drvite s plovčkom iz pene, pri plavanju pa si pomagate s plavutkami. Če je to le predivje za vas, lahko izberete canyoning ali soteskanje, pri katerem plavate, skačete v tolmune in se spuščate po vrvi.

Zabava za vso družino

Ste ljubitelji ročnega nogometa? Potem vam bo morda všeč tudi nogomet XXL. Na Pohorju vas bodo vpeli med elastične vrvi v linije, gibali pa se boste lahko le levo in desno. Ker boste morali biti usklajeni z drugimi igralci in omejeni v gibanju, bo igra zabavna za vse. Smeh in zabavo pa obljubljajo tudi na Krvavcu s frizbi golfom. Na voljo so različna igralna polja, ciljna luknja pa je obroč z verigo, v katerega je treba s čim manj poskusi vreči frizbi.

Poskrbljeno za vse

Tolminu si lahko privoščite štiridnevne, enotedenske ali enajstdnevne aktivne počitnice za družine. Vsak dan je skrbno načrtovan, preizkusili pa se boste v raftingu, kolesarjenju, kajaku, soteskanju in pohodništvu. “Delamo z ljudmi, za katere je aktivno preživljanje dopusta način življenja,” pravi Borut Nikolaš iz Turistične agencije Maya.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.