Magazin
37 ogledov

Dunajčanke s "pridno-metrom" nad moške

moški Shutterstock
Kako prepričati moške za enakopravnost v gospodinjstvu? Dunajčanke bodo poskusile z zabavno aplikacijo za pametne telefone.

Čeprav Dunaj med avstrijskimi mesti slovi kot mesto z najmanjšimi razlikami v plačah moških in žensk, se Dunajčanke z različnimi kampanjami borijo za še večjo enakopravnost na delavnem mestu in v gospodinjstvu. Z najnovejšo akcijo "4 stene, 4 roke" želijo moške na izviren in zabaven način vključiti v gospodinjstvo.

"Ženske opravijo večino neplačanega dela doma. V več kot 50 odstotkih gospodinjstev z otroki ženske prevzamejo vse delo. To vodi do dvojne obremenitve in k slabim poklicnim možnostim. Z našo kampanjo želimo razjasniti, da morajo biti gospodinjska dela, varstvo otrok in nega svojcev pravično razdeljeni," pravi Sandra Frauenberger, dunajska mestna ministrica za ženske zadeve.

Moški, pazite se "pridno-metra"

Za lažji spopad moških z gospodinjskimi deli bo kmalu na voljo mobilna aplikacija za pametne telefone. Tako imenovan „pridno-meter“ bo meril količino opravljenega dela v gospodinjstvu, aplikacija pa bo postregla tudi s številnimi zabavnimi vsebinami in podatki, med njimi na primer s tem, da ženska s sesalnikom v roki v povprečju prehodi 15,2 kilometra na leto. Aplikacija bo vsebovala tudi igre in videoposnetke, tisti, ki gospodinjskih del niso vešči, pa se bodo gotovo najbolj razveselili gospodinjskega načrta z razporeditvijo del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.