Magazin > Film & Glasba & TV
46709 ogledov

Umrl glasbenik, čigar pesmi ste si gotovo prepevali tudi vi

Frank Farian Profimedia Frank Farian v svojem studiu.
Pred nekaj meseci je prestal operacijo srca, po kateri je njegovo zdravje dodatno usahnilo.

Ustanovitelj glasbene skupine Boney M - Frank Farian, je umrl v 83. letu starosti, je sporočila njegova družina. Zadnje trenutke življenja je preživel na svojem domu v Miamiju.

Fariana je svetovna javnost spoznala kot avtorja megahitov, kot so bili denimo Rasputin, Rivers of Babylon in Daddy Cool. Tekom kariere je sodeloval s številnimi superzvezdniki, med njimi sta bila tudi Stevie Wonder in Meat Loaf.

Kot producent je bil aktiven še pri delu uspešnih pop zasedb No Mercy in Milli Vanili. Njegove zasedbe so skupno prodale več kot 800 milijonov plošč, od tega samo Boney M 150 milijonov.

Farian, s pravim imenom Franz Reuther, se je rodil v nemškem Kirnu, le štiri dni pred začetkom nemške invazije na Sovjetsko zvezo. Njegov oče je umrl kot nemški vojak med drugo svetovno vojno. 

Farianovo zdravje je pešalo že dlje časa, imel je težave s srcem. Podvržen je bil operaciji, o kateri je novembra v svojem zadnjem intervjuju za Bild povedal, da mu je gotovo rešila življenje. Tudi po operaciji so ga moči zapuščale, imel je vse bolj hude težave z govorom.

Z dolgoletno partnerko Chinyo Onyewenjo je imel sina in tri hčerke. Ena od njih - Yanina, je prav tako uspešna vokalistka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 21:06 23.januar 2024.

    Pa ne! Glih par tednov nazaj sem se spomnil nanj in si ogledoval Hansa Internacional studio v Berlinu. Hvala za vse lepe pesmi in trenutke Frank! Počivaj v miru!

  • djdj 16:56 23.januar 2024.

    Ne le napisal, tudi odpel je vse pesmi Boney M. Tisti črnc je bil samo plesalec. Z njimi mu je uspelo, ker je dolgo poskušal a ni postal popularen. Do Boney M.

Sorodne novice