Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Cavazzi Banderasovi škornji odlično pristojijo

Sebastian Cavazza
1/5
Mediaspeed.net
V naše kinematografe je končno prispel neustrašni Obuti maček, ki se je naučil govoriti tudi slovensko.

Sinoči je slovensko premiero doživela animirana komedija Obuti maček, ki je sinhronizirana tudi v slovenščino. Glavni zvezdi je, tako kot že v Shreku, glas posodil Sebastian Cavazza, ki je še enkrat dokazal, da mu škornji Antonia Banderasa odlično pristojijo. Medtem ko Banderasa v izvirni različici spremlja Salma Hayek, Cavazzi družbo dela Alenka Tetičkovič, žal pa ne enega ne drugega ni bilo na sinočnji premieri. Smo pa zato ujeli režiserja slovenske verzije, Jerneja Kuntnerja, ki nam je povedal, da sta se igralca odlično vživela v animirana mačkona. "Ko sinhroniziramo risanke, morajo glasove vedno potrditi ustvarjalci risanke. Sebastian Cavazza ima identičen glas kot Antonio Banderas, zato so bili nad njim navdušeni že takrat, ko smo sinhronizirali Shreka. In tudi Alenka Tetičkovič ima zelo podoben glas kot Salma Hayek, kar je super," nam je povedal gospod Kuntner in dodal, da je s končnim rezultatom zelo zadovoljen.

Sinhronizacija vedno boljša

Zadovoljna je bila tudi Iris Mulej, ki si je Obutega mačka ogledala v družbi fanta Črta Slavca. "Film mi je zelo všeč, res je simpatičen, zelo sem se nasmejala. Mi imamo res dobre igralce, ki odlično oponašajo glasove, in risanke, sinhronizirane v slovenščino, so danes čisto nekaj drugega, kot je bilo to pred leti. Si bom pa vseeno ogledala še angleško verzijo." Po koncu predstave pa smo ujeli tudi Katarino Benček. "Najbolj mi je bilo všeč, da je bila tudi ljubezenska zgodba. Sicer nisem privrženka sinhronizacije, ampak mi je bilo všeč, Cavazza je res dober."

Obutega mačka v kinematografih sicer predvajajo tudi v izvirni verziji, a ne boste prav nič prikrajšani, če boste namesto Banderasa izbrali Cavazzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.