Magazin > Film & Glasba & TV
636 ogledov

Barbikin rekord odlična novica tudi za slovensko podjetje, ki je del filma!

Film Barbie Google
Velik rekord svetovne filmske industrije, veselje tudi za to slovensko podjetje ...

Film Barbika režiserke Grete Gerwig je po uvodnih ocenah konec tedna z zaslužkom v kinodvoranah sedaj na globalni ravni presegel milijardo dolarjev in s tem postal prvi film, ki ga je režirala ženska, s takšnim izkupičkom. Dosedanji rekord je imela Patty Jenkins s filmom Čudežna ženska, ki je po svetu zaslužil skupaj 821,8 milijona dolarjev.

Vendar pa ima Barbika čas, da to še preseže, saj je v kinodvoranah šele tri tedne. Minuli konec tedna je Barbika po ocenah Comscore v Severni Ameriki dodala 53 milijonov dolarjev, drugje po svetu pa 74 milijonov dolarjev za skupen dosedanji zaslužek 1,03 milijarde dolarjev. Natančnejše številke naj bi bile znane še danes.

V filmu sta svetovni uspeh doživela tudi dva Slovenca. Roza luči, ki v filmu krasijo spalnico Barbike, so namreč delo slovenskega oblikovalskega podjetja Brajak Vitberg, ki oblikuje in prodaja notranjo opremo. Kako so videti na velikem platnu, preverite TUKAJ

Film, ki ga je producirala in v njem igra Margot Robbie, je na domačem trgu sicer zaslužil 400 milijonov dolarjev hitreje kot kakršenkoli drug film studia Warner Bros. Celo hitreje kot filmi o Harryju Potterju. Filmu sedaj zaradi milijarde dolarjev pravijo tudi "fenomen barbillion".

Milijardo dolarjev iztržka v kinodvoranah je doslej v zgodovini brez upoštevanja inflacije uspelo preseči le 53 filmom, poroča tiskovna agencija AP. Pred Barbiko so sicer po zaslužku trije filmi, ki so jih režirale ženske, vendar kot so-režiserke z moškimi.

To so Ledeno kraljestvo (1,3 milijarde dolarjev) in Ledeno kraljestvo 2 (1,45 milijarde dolarjev) s so-režiserko Jennifer Lee ter Stotnica Marvel (1,1 milijarde dolarjev) s so-režiserko Anno Boden. Vendar pa ima Barbika še čas, da preseže vse.

Fenomen Barbenheimer, kar sta filma Barbika in Oppenheimer, ki sta v dveh zadnjih tednih skupaj prednjačila po zaslužku, pa je minuli konec tedna razbil film Meg 2: The Trench, ki se je s 30 milijoni dolarjev uvrstil na drugo mesto po prodaji v Severni Ameriki pred filmom Oppenheimer, ki je bil z 28,7 milijona dolarjev tretji.

Takoj pred zadnjim v vrsti animiranih filmov o ninja želvah Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, ki je zaslužil 28 milijonov dolarjev. Oppenheimer je v treh tednih zaslužil 552,9 milijona dolarjev, kar je več od vojnega filma Dunkirk, ki je leta 2017 zaslužil 527 milijonov.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 13:53 07.avgust 2023.

    Idiotski film za Idiotske ljudi!!!

Sorodne novice