Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

David Guetta ne bo nastopil sam

Afrojack Žurnal24 main
Poleg nastopa trenutno največje DJ ikone na svetu, Davida Guette, se 15. decembra v Areni Stožice obeta prava parada elektronskih zvezd. Na Red X-mas Partyju bo prvič pred slovensko plesno množico nastopil Afrojack in house vokalist Steve Edwards.

Da gre za zvezdo, ki ni več vzhajajoča, temveč že kar močno sveti nad globalnim plesiščem, najbolje ponazarja lani osvojeni grammy in neposreden vstop na 19. mesto lestvice DJ Top 100, ki ga je letos še nadgradil s skokom v žlahtno deseterico. Komaj 24-letni Nick van de Wall alias Afrojack, tudi prvo ime letošnjega Amsterdam Dance Eventa, si lahko k razlogom za preboj na svetovno glasbeno sceno šteje hite "Pacha on Acid", pa remikse hitov "Alejandro" in "Barbra Streisand" ter veliko sodelovanje s pop kraljico Madonno (grammy za remiks skladbe "Revolver"), P. Diddyjem ("I'm Comming Home"), Stevom Aokijem ("No Beef"), Estelle in Black Eyed Peas.

Sodelovanje z Davidom Guetto je seveda dodalo novo vrednost k njegovi glasbeni valuti ("Toyfriend", "Louder than Words", "Lunar" in še šest skladb na albumu "Nothing But The Beat"). Največ pa k uspehu zagotovo prispeva energija njegovih DJ-setov, ki jih je šele lani začel resno izvažati po svetu. Eden od glavnih protagonistov vročice, imenovane Dirty Dutch, je redek primer uspešnega producenta največjih klubskih in pop uspešnic, ki je hkrati tudi izvrsten didžej. Skratka, pripravite se na slovensko plesnoelektronsko premiero leta, ki je boste 15. decembra deležni na Red (x-mas) Partyju v Areni Stožice v Ljubljani!

Afrojack je studijska desna roka Davida Guette na novem albumu "Nothing But The Beat" in avtor hitov, kot so "Give Me Everything" (Pitbull, Ne-Yo in Neyer), "I'm Coming Home" (Diddy Dirty Money & Skylar Grey), "No Beef" (Steve Aoki), "Lunar", "Take Over Control", "Louder Than Words", "Good Time" (Paris Hilton), "Prutata", "Aces High", "Pacha on Acid", "The Way We See The World"

Prvič v Sloveniji tudi glas Boba Sinclara

Stephen Neil Edwards, temnopolti sin pridigarja iz Sheffielda, je eden najuspešnejših pevcev in tekstopiscev v zgodovini house glasbe. Seznam njegovih uspešnic se bere kot »kdo je kdo na house sceni«, saj je s svojim glasom na vrhove lestvic popeljal take mojstre, kot so Bob Sinclar ("World, Hold On (Children of the Sky)", "Together", "Piece Song"), Axwell ("Watch The Sunrise"), Cassius ("Sound of Violence"), Alex Gaudino ("Take Me Down"), Yves LaRock ("Listen to the Voice Inside"), the Shapeshifters ("Helter Skelter", "She Freks"), ter mnoge druge. Svetovna popuspešnica "World, Hold On" mu je leta 2007 prinesla nominacijo za grammyja, enak uspeh je doživel album "Born In Jamaica", ki ga je soustvaril s Sinclarom in legendarnim regi tandemom Sly & Robbie. Mojster že nekaj časa pripravlja svoj prvi album "Northern Black" na Red (x-mas) Partyju v Stožicah, 15. decembra pa bo prvič v živo zapel tudi slovenskemu občinstvu.

Poslastica: Sunnery James & Ryan Marciano

Sunnery James & Ryan Marciano  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Novinca leta, nad katerima so navdušeni Švedi, Tiësto, David Guetta, Armin van Buuren in Erick Morilo, Axwell pa ju je krstil kar za Surinamsko hišno mafijo. Spoznajte moža supermodela Doutzen Kroes (Victoria's Secret), najlepše kodre klubske scene ter najbolj atraktiven par didžejev med Miamijem in Ibizo, ki si ga lahko ogledate tudi na zdaj že skoraj kultnem DVD-ju "Dirty Dutch."

Če ste si na spletu ogledali posnetke z njunega šova na letošjem Amsterdam Dance Eventu in poskočne nastope od Ultra Music Festivala do Sensation White, potem vam je jasno, kdo bo letos v Stožice prinesel največ pozitivne energije. Tisti, ki ste s Sunneryjem Jamesom & Ryanom Marcianom poleti že zaplesali v Zrćah in na Byblos Weekender Festivalu, veste, zakaj se njunih nastopov na izpušča, in povsem razumete, zakaj je Ameriko zajela "tulipanska mrzlica". Nova nizozemska prvokategornika surinamskih korenin sta v zadnjih mesecih uspešno obdelala hite glasbenikov, kot so Busta Rhymes, Afrojack, Harwell, Sander Kleinenberg in Kaskade, za njune skladbe sta se zagrebla Erick Morillo in Steve Angello, v kratkem pa se podajata v studio s Feddejem le Grandom. Sunnery je velik ljubljenec domačega občinstva tudi kot mož in oče prvorojenca supermanekenke Doutzen Kroes, angela Victoria's Secret, samski Ryan pa lovi simpatije nežnega dela občinstva tudi na svoje zapeljive kodre. Kar ju na svetovni plesnoelektronski sceni dela res izjemna, je njuna neverjetna in zelo nalezljiva energija za mešalno mizo, ob kateri ne morete obstati na mestu. Za ogrevanje si oglejte DVD "Dirty Dutch", s katerim se je ta norija sploh začela.

Jaz Von D – eden največjih talentov cvetoče nizozemske house scene

Dvajsetletni Jasper Kuijper velja za enega največjih talentov cvetoče nizozemske house scene. S svojo avtorsko glasbo in predvsem DJ-seti si je kljub mladosti že pridobil simpatije vodilnih nizozemskih hišnikov, med prvimi sta njegov talent prepoznala Sunnery James & Ryan Marciano, trenutno deluje pod okriljem Afrojackove agencije Ace, njegove produkcije, kot so "Dinosaur", "Reload", "Incase" in "Our Screen" ter remix Laidback Lukove uspešnice "Timebomb",  pa pridno vrtijo tudi mojstri, kot so Funkagenda, Crookers, Bart B. More, Hardwell, Quintino in TV Rock.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.