Magazin > Film & Glasba & TV
81874 ogledov

Evrovizija: So organizatorji zato z razglasitvijo Slovenije čakali do konca?

joker out Epa
Joker Out so Sloveniji priborili nastop v finalu Evrovizije. Bilo je napeto, saj do konca nismo vedeli, ali je fantom uspelo ali ne.

Albanija, Ciper, Estonija, Belgija, Avstrija, Litva, Poljska, Avstralija, Armenija in ... Slovenija. Po tem vrstnem redu so organizatorji Evrovizije prebrali polfinaliste, ki so si priborili nastop v finalu. Med čakanjem na zadnje srečneže so se v dvorani slišali vzkliki "Slovenija". Zdelo se je, da je bilo oboževalcev skupine Joker Out v dvorani ogromno, vsekakor so bili med glasnejšimi. Sta voditeljici ravno zato, da bi napetost ostala na najvišjem nivoju, tako dolgo čakali, preden sta odrešili naše fante? V dvorani je vrelo, saj bi bilo sramotno, da tako obetavna skupina in skladba, za katero je bilo že po nekaj taktih jasno, da spada med boljše pesmi večera, ne bi prišli v finale.

"V finalu smo! Kot smo globoko v sebi upali in verjeli, da bomo, ampak vseeno je dobro dobiti potrditev, čeprav smo bili na razglasitvi zadnji, ki so nas poklicali," so bili po nastopu presrečni mladi slovenski glasbeniki, ki pravijo, da je bil najbolj živčno napet prvi del njihovega evrovizijskega popotovanja. "Še zlasti po prvi vaji, ko smo morali delati največ popravkov v režiji, pri osvetljavi ter zaslonih. Na zadnji vaji pa smo bili že tako uigrani in tudi ekipa okoli nas, da smo točno vedeli, kaj počenmo, in smo bili na nastopu 100-odstotni," so povedali za Žurnal24.

Stati na evrovizijskem odru so sanje mnogih glasbenikov. Nastop na takem festivalu pa s sabo ne prinaša le prepoznavnosti, ampak tudi ogromno odgovornost. Fantje pravijo, da o rezultatih na odru kljub temu niso razmišljali. Zanje je bilo pomembno le to, da nastop izvedejo brezhibno. 

Pred dvema dnevoma so se v skupini pojavile težave. Dva člana sta namreč zbolela. "Na srečo smo se do polfinala vsi pozdravili, zato to ni oviralo našega nastopa. Je pa dodalo nekaj stresa."

Sedaj jih čakata dva naporna dneva. "Začela se bosta tako, kot vsi doslej - z zajtrkom, nato gremo na prvo vajo, po njej imamo uro ali dve časa za kosilo, sledi ličenje in drugi nastop. Finalni dan bo podoben. Od jutra do večera bomo v areni."

Nastopa ne smejo več spreminjati. "Delamo lahko le na energiji. Mislim, da smo že sedaj pokazali zelo veliko, obljubimo pa, da bomo v finalu pokazali še več," pravijo in dodajajo, da te energija preplavi sama, ko vidiš ogromno publiko in si že pred nastopom pozitivno razburjen.

Se lahko takšen nastop primerja s koncerti? "To je nekaj povsem drugega, ker greš na oder za 3 minute in v te minute stlačiš toliko energije, kot na navadnem koncertu v uro in pol. Vedeti moraš, v katero kamero gledati, imeti stik s publiko, moraš biti ves čas nasmejan ..."

Fantje so v tujini uživali ogromno podporo. Povsod je plapolalo veliko slovenskih zastav in prav vsake so bili veseli. "V zadnjem mesecu smo pridobili veliko tujih in novih slovenskih oboževalcev in res te pogreje pri srcu, ko vidimo to podporo."

Po več kot dveh mesecih tujine pa se Joker Out najbolj veselijo domače postelje, hrane in dobre kave ter seveda tudi koncertov.

V soboto bodo na oder stopili z deteljicami, ki jih je zanje skvačkala mama enega od članov.

Naj jim prenesejo srečo!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • sam1 08:05 13.maj 2023.

    Eden pač mora biti proglašen zadnji in hvala bogu so bili to naši,sedaj pa mikijon teorij ,zakaj je bilo tako. Počakajmo na današnjo proglasitev,ki nam bo nalila čistega vina......

  • Kmodri 16:58 12.maj 2023.

    Bog nas obvarij zmage! Oh, wait itak bodo prvi od zadaj...

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 13:07 12.maj 2023.

    Nehajte že s to famo...Hočete resnico ?!...Glasbeno so naši na najnižji stopnički, komad je bebav, pevec pa brez posluha in glasu. Ta farsa je neposredno odvisna od kuhinje, kjer je glavna začimba pokornost Bruslju in njihovim bebavim odločitvam glede Ukrajine ...prikaži veče in orožja...Poneumljanje in bebavost na višku..