Magazin > Film & Glasba & TV
18728 ogledov

Jerca Zajc Šušteršič zapušča Planet TV

Mediaspeed
Konec sodelovanja.

Jerca Zajc Šušteršič, voditeljica informativne oddaje Danes, zapušča Planet TV. Druga voditeljica oddaje Danes, Anja Markovič, pa naj bi bila odstavljena.

Planet TV Magazin Nove spremembe na Planet TV

Za pojasnila smo se obrnili na predstavnico za odnose z javnostmi na Planet TV, ki nam je povedala: "Jeseni v informativnem programu Planet TV pripravljamo več novosti, zato bomo spremenili tudi ustroj redakcije, ki ustvarja ta program. Z Jerco Zajc Šušteršič v prihodnje ne bomo več sodelovali, Anja Markovič pa ostaja del naše ekipe."

Neuradno pa smo izvedeli, naj bi Jerci že nekaj časa želeli znižati plačo, a se voditeljica s tem ni strinjala. Prav to naj bi bilo glavno jabolko spora. Izvedeli pa smo tudi, da naj bi bili odnosi na Planet TV med voditelji oddaje, novinarji in odgovornim urednikom zelo slabi.

Kdo bo vodil informativno oddajo na komercialni televiziji, za enkrat še ni znano. Znano pa ni niti, kaj bo delala Anja Markovič.

Z avgustom bo Blaž Jarc, ki je sicer odgovorni urednik oddaje Danes, postal tudi odgovorni urednik spletnega portala Siol.net.

Komentarjev 2
  • Žirafa 22:40 27.julij 2017.

    A niste pred nekaj časa pisali, da dobi skoraj pet jurjev?

  • 35affbb0ac5d7a7c598cd9cd2a388735b099c274 11:52 27.julij 2017.

    Planet tv, medijska greznica ala POOP TV in Akanalizacija. Lahko stokrat zamenjate FDV novinarje z novimi FDV opranoglavci, gledanost ne bo višja. Čimprej odklopiti od državnih jasli!