Magazin > Film & Glasba & TV
20738 ogledov

Jezero: RTVS odgovorila na pritoževanje gledalcev glede zvoka

Jezero
Po prvem delu serije Jezero, posneto po romanu Tadeja Goloba, so se nekateri pritoževali nad zvokom.

Igrani program Televizije Slovenija je po izjemno uspešnem kriminalnem romanu Tadeja Goloba Jezero posnel istoimensko šestdelno nadaljevanko, ki so jo gledalci nestrpno pričakovali. Premiera je bila 22. decembra in po njej je na Twitterju završalo zaradi zvoka. "Kar kul, sam tonskega mojstra bi morali zamenjati“, "Nisem ravno gluh, nujno pa bi potreboval podnapise“, "Zvok je res annoying“, se glasi le nekaj pritožb na račun zvoka. 

Jezero Magazin Odzivi na slovensko serijo Jezero: Cavazza se gre Batmana

RTVS se je za Delo odzval na kritike. Pravijo, da so krivi sodobni TV-sprejemniki ...

"Zaznali smo nekaj težav z zvokom, ki pa so večplastne. Sodobni TV-sprejemniki so vedno tanjši, velikokrat pa je zaradi posledično manjših zvočnikov s tem povezana tudi kakovost zvoka, predvsem pri visokih in nizkih tonih. Proizvajalci sprejemnikov poskušajo to pomanjkljivost odpraviti z možnostjo nastavitve zvoka glede na žanr, vendar tega gledalci običajno niti ne poznamo in še manj uporabljamo. Ne glede na zapisano je zvočna slika nadaljevanke izredno kompleksna. Jezero je namreč po žanru kriminalka in temu primerna je tudi zvočna slika, saj z zvočnimi elementi, kot so dialog, glasba, atmosfera, posebni učinki, podpira izraznost dogajanja. Zato na TV Slovenija ponovno preverjamo tonski miks, saj želimo zagotoviti čim boljšo slišnost dialogov v zadnjih treh delih nadaljevanke Jezero.“

Že poznate norčije na portalu Joonglaa? Poglej video!

Komentarjev 25
  • McClain 20:55 16.januar 2020.

    kupi strar Ei NIš televizor, če kdo ve kje bi se dobil, da bom lahko kvalitetno spremljal programe RTV Slovenija

  • Avatar Minovak
    Minovak 17:18 16.januar 2020.

    Polovica besedila je samo momljanje in izgovor na sodobne televizorje, to je pa nekaj novega za nasmejat do solz. Da je pa slabo posneto, pa ne pove nobeden in le zakaj Cavazzi niso naročili, da govori razločno, saj so že ...prikaži več po snemanju videli in slišali, da je nekaj narobe.

  • Avatar Leon
    Leon 16:24 16.januar 2020.

    RTVS odgovorila na pritoževanje gledalcev glede zvoka.....kaj pa HRKANJE ,PLJUVANJE ,SMRKANJE in DRKANJE komentatorja smučarskih skokov .