Magazin > Film & Glasba & TV
95 ogledov

Junak, ki reši Urško

Junak, ki reši Urško.
1/2
Žurnal24 main
Na Animateko se je uvrstila 3d animacija, ki prikazuje, kako ljubljanski zmaj reši Urško pred povodnim možem.

Animacija se je uvrstila v otroški vzgojno-izobraževalni program Družinski Slon. "Film ni v tekmovalnem programu, uvrstili so ga v izobraževalni program," je dejal Andraž Kržič, avtor animacije, ki naj bi bila primerna za otroke, stare od šest let naprej. "Mlajši bi se grozljivega povodnega moža verjetno prestrašili," je dejal Kržič.

Nadaljevanje klasične zgodbe
"Animacija prikazuje Urško, ki plava po Ljubljanici in jo lovi povodni mož, potem pa jo ljubljanski zmaj, ki je v animaciji predstavljen kot nekakšen čuvar mesta, reši. Ta projekt je bil narejen za razstavo Slovenski Impresionisti ter Nova umetnost in družba v Sloveniji. Namenjena je otrokom, da se bolj seznanijo s tem obdobjem in da jim na ta način bolj približamo umetnost secesije," je dejal Kržič.

Na idejo o zmaju in Urški je prišel, ko se je sprehajal po Zmajskem mostu, prijatelj pa mu je svetoval, da bi se, medtem ko Urška plava po Ljubljanici, zmaj spopadel s povodnim možem. "Najprej sem mislil narediti nekaj v zvezi z njegovim repom, na primer, da mu ta odpade," je v smehu dejal Kržič.

Ogled programa Družinski Slon se začne v nedeljo, 13. decembra, ob 14. uri v Kinodvoru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.