Magazin > Film & Glasba & TV
188 ogledov

"Lažje narediti dva otroka kot ploščo"

Sausages Saša Despot
Sausages. Nova plošča 3, 4, 5 – Dej pel je nastala v slovenskem Detroitu, novem pribežališču slovenskih skupin.

“Fajn se imamo, uživamo, zdaj pa nas tudi nihče ne omejuje, kdaj moramo vaditi, ustvarjati,” je ob predstavitvi nove plošče 3, 4, 5 – Dej pel povedal Martin Janežič - Buco, bobnar skupine Sausages, ki je v zadnjih šestih letih zatočišče našla v industrijski coni v bližini trgovskega središča BTC.

“Tukaj lahko ob štirih zjutraj igramo, vadimo, delamo, kar hočemo, in to je bistvo, ter da ni stopnic, vlage,” glasbeno avenijo, v katero je pozneje pribežala še vrsta drugih zasedb (Los Ventilos, Leeloojamais, Elvis Jackson, Siddharta, Zebra Dots, Hellcats in drugi), opisuje Buco, ki mu je s prostori na pomoč priskočil prijatelj, o tem, ali se bo na tej lokaciji razvilo kaj več, pa zadržano pripomnil: “Pustimo se presenetiti.”

Lažje dva otroka kot ploščo

V Detroitu – tako so glasbeniki namreč poimenovali avenijo – je nastajala tudi zadnja plošča skupine skupine Sausages.

“Naslov albuma je 3, 4, 5 – Dej pel, ker smo trikrat snemali četrti album v petih letih. Malo smo se igrali z zvokom, vmes se kaj zgodi in gre pevec na kmetijo, ampak zdaj je to za nami in meni se je odvalil kamen,” je o dolgotrajnem nastajanju plošče povedal Buco, kitarist Marko Čulajevič - Čule, ki mu je bilo, kot je dejal, lažje narediti dva otroka kot to ploščo, pa je dodal še to, da je na njej kup različnih pevcev oziroma izvajalcev in celo dva hip hop komada.

En dan brezplačna plošča

Plošča, s katero so Sausages pribili žebljico na glavico svoji 20-obletnici, ki so jo praznovali minulo jesen, je izšla v samozaložbi.

Kot pravijo člani zasedbe, jo je mogoče dobiti na spletu in na koncertih, ki se bodo začeli 30. aprila v Tolminu in nadaljevali po različnih slovenskih krajih, jutri pa bo na domači spletni strani skupine ves dan (od polnoči do 23. ure) na voljo tudi brezplačno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.